Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska u Madridu ponovo otvara turistički ured

Naša zemlja sve popularnija u Španjolskoj, lani je broj gostiju iz te zemlje rastao po stopi od 8,45 posto
21. siječnja 2020. u 15:13 314 prikaza
Ministar turizma Gari Cappelli

Hrvatski ministar turizma danas je u Madridu španjolskoj kolegici prezentirao turističke prioritete hrvataskog predsjedanja Vijećem Europske unije s naglaskom na održivi i odgovorni razvoj, te poticanje raznolikosti turističke ponude, posebice u turistički nerazvijenim područjima.

Polidor Family Camping Resort ZIMA U KAMP-KUĆICI Zimovanje u kampu: mir i idila uz degustacije, roštilj, klizanje, bazen...

Ministar Gari Cappelli i španjolska ministrica industrije, trgovine i turizma Maríja Reyes Maroto Illera razgovarali su i o važnosti informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te o potrebi da se za digitalne platforme za pružanje turističkih usluga uspostavi zajednička europska regulativa. Gost iz Hrvatske predstavio i hrvatsku inicijativu za uspostavu europskog turističkog branda za zajedničku promociju država članica na dalekim tržištima te pozivao ministricu Reyes Maroto Illera da se Španjolska pridruži inicijativi i podupre stvaranje bolje prepoznatljivosti turizma u europskim politikama i institucijama. Cappelli je naglasio da treba zajednički raditi na snažnijem povlačenju sredstava iz EU fondova za razvoj malog i srednjeg poduzetništva u turizmu.

Tijekom susreta rečeno je i da je Hrvatskoj raste popularnost u Španjolskoj. Lani je iz te zemlje stiglo 8,45 posto više turista nego u 2019., dok su noćenja rasla 10,46 posto.

Turistički promet Turistički promet U 2019. godini Hrvatsku posjetilo gotovo 21 milijun turista

- Vjerujem kako će se turistička razmjena dodatno povećati ponovnom uspostavom ureda Hrvatske turističke zajednice u Madridu, čije ponovno otvaranje očekujemo u 2020. u prostorima hrvatskog veleposlanstva u cilju minimalizacije troškova ureda. Za još jače povezivanje značajna je i izravna zrakoplovna povezanost koja napreduje iz godine u godinu te danas u zimskom redu letenja tri zrakoplovne kompanije lete na tri zrakoplovne rute između Hrvatske i Španjolske, a očekujem da se u budućnosti uspostaviti i redovita dnevna linija između Zagreba i Madrida - kazao je ministar turizma RH Gari Cappelli.

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja