Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Započeo nadzor LNG terminala na Krku: Upućen je i zahtjev za obustavljanje radova

Iz Općine Omišalj u srijedu ujutro su ponovno ocijenili da se plutajući LNG terminal u Omišlju gradi protivno izdanim dozvolama, projektnoj dokumentaciji i studiji utjecaja na okoliš, ističući da je ta općina u vezi s izgradnjom tog terminala uputila mjerodavnima nekoliko prijava i predstavki
28. kolovoza 2019. u 17:57 3 komentara 858 prikaza
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Iz Državnog inspektorata izvijestili su utorak da je građevinska inspekcija počela inspekcijski nadzor u vezi s građenjem prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) u Omišlju po zaprimanju prve prijave Općine Omišalj te da je nadzor građevinske inspekcije u tijeku.

Zagreb: Ivan Vilibor Sinčić predstavio nove zastupnike Živog zida EUROPARLAMENTARAC Sinčić obećao pomoći Omišlju oko prigovora za izgradnju LNG terminala

"Po zaprimanju prve prijave Općine Omišalj za provedbu inspekcijskog nadzora vezano za građenje prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju na Krku, građevinska inspekcija Državnog inspektorata je počela inspekcijski nadzor sukladno zakonskim propisima RH.  22. kolovoza Državni inspektorat je pisanim putem odgovorio Općini Omišalj te ističemo zadnji odlomak odgovora: „Temeljem članka 58. Zakona o državnom inspektoratu, inspektor će Vas u pisanom obliku obavijestiti o utvrđenom činjeničnom stanju i poduzetim mjerama.“

"U vezi s prijavom Općine Omišalj inspekciji rada Državnog inspektorata, nepoštivanja Zakona o zaštiti na radu, građenje prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju na Krku, ovim putem informiramo javnost kako je 27. kolovoza zaprimljen podnesak Općine Omišalj s nadnevkom 22. kolovoza 2019. Po njemu će se postupati u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti na radu, priopćeno je u reagiranju Državnog inspektorata na današnje priopćenje Općine Omišalj.

Iz Općine Omišalj u srijedu ujutro su ponovno ocijenili da se plutajući LNG terminal u Omišlju gradi protivno izdanim dozvolama, projektnoj dokumentaciji i studiji utjecaja na okoliš, ističući da je ta općina u vezi s izgradnjom tog terminala uputila mjerodavnima nekoliko prijava i predstavki.

Ministar Cappelli posjetio otok Krk Ulaganja Ministar Cappelli posjetio otok Krk

Kako stoji u jutrošnjem priopćenju iz te općine, Državnom inspektoratu upućena je predstavka o nepostupanju riječkog Područnog ureda Državnog inspektorata, odnosno građevinske inspekcije, jer, prema saznanjima općine, nisu ni počeli inspekcijski nadzor.

Tvrtkama, koje obavljaju poslove nadzora nad izgradnjom prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin, upućen je zahtjev za obustavljanje radova zbog građenja terminala protivno građevinskoj dozvoli i Zakonu o gradnji.

Podnesena je i prijava inspekciji rada, o nepoštivanju Zakona o zaštiti na radu, kao i prijava Državnom odvjetništvu o, kako se navodi, o saznanjima o mogućim kaznenim djelima pri realizaciji projekta izgradnje prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju.

Iz Općine Omišalj popodne su izvijestili da su tri sata nakon što su poslali to priopćenje, zaprimili od Državnog inspektorata obavijest o provedbi inspekcijskog nadzora.

pošiljka Nadoslanje pošiljaka Ogorčena čitateljica: Prevarena sam, platila sam pošti uslugu koju mi nisu izvršili

"Tri sata nakon što smo poslali prethodno priopćenje, Općina Omišalj zaprimila je od Državnog inspektorata obavijest o provedbi inspekcijskog nadzora građevine prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju na otoku Krku. Po primitku obavijesti o utvrđenom stanju i poduzetim mjerama od  Državnog inspektorata o istome ćemo vas informirati," stoji u priopćenju.

PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Vodič za biznis: online usluge koje će vam dati uvid u poslovanje u svakom trenutku
  • marsovac:

    neki hoce terminal posto poto torpedirati,......nije im smetala ta cijela INA, kemijska postrojenja, nafta, tankeri, rafinerija, benzin,..itd, itd,...........svi hoce jeftiniju energije,...ali ne kod mene. Taj terminal nije samo rusima u interesu. Ocigledno ni elitnome turistickome krku,...ha, ha, ha,........

  • Kluk:

    Nov neuspješan napad Ahmetovićke po naputku Izetbegovića.

  • Martina_štefančić:

    Ako se napravi terminal a mislim i da bi se i naftovod trebao koristit kao sredstvo pritiska na zaljevske zemlje da odustanu od stvaranja dzamahirije u BiH. Oni zele preko nas prodavat a iza leda radit proriv interesa Hrvatskog naroda u BIH