Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Cappelli posjetio otok Krk

Marina Punat jedna je od najpopularnijih marina u Hrvatskoj koja u svojoj ponudi ima stalne vezove u moru i suhe vezove, restorane, bazen i wellness te pažljivo odabrane dodatne usluge i trgovine uz vrhunski opremljen yacht servis
26. kolovoza 2019. u 14:57 279 prikaza
Ministar Cappelli posjetio otok Krk

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio na otoku Krku gdje se susreo s predstavnicima turističkih zajednica otoka Krka te sudjelovao na konferenciji u Marini Punat gdje su prezentirana najznačajnija ulaganja u marini realizirana u ovoj godini te planovi za budućnost.

Novi Vinodolski: Češke turistkinje fotografiraju se s mobitelom na rivi Iskustva iznajmljivača Kakvi su turisti: 'Poljaci auto napune do vrha, nose i ubruse, a Ukrajincima je roštilj svetinja'

 „Nautički turizam važan je segment naše cjelokupne turističke ponude te će biti važna poluga i u budućoj strategiji razvoja turizma. Daljnjim spajanjem nautičkog turizma s drugim oblicima selektivnog turizma kao što je zdravstveni turizam stvara se zaokružena cjelina kojom se omogućuje veća potrošnja i potražnja te je to ono čemu trebamo težiti. Takvi gosti traže visoku kvalitetu, a upravo su kvaliteta i održivi razvoj ono što će činiti naš turizam i u budućnosti konkurentnim.“, istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli tijekom konferencije.

Marina Punat jedna je od najpopularnijih marina u Hrvatskoj koja u svojoj ponudi ima stalne vezove u moru i suhe vezove, restorane, bazen i wellness te pažljivo odabrane dodatne usluge i trgovine uz vrhunski opremljen yacht servis. Marina trenutno raspolaže s 1.450 vezova za plovila do 40 m na čak 14 gatova. U razdoblju do 2025. godine planiraju se ulaganja od 50 milijuna kuna pri čemu planiraju podignuti kategorizaciju na 5 sidara. Zbog dobrog gospodarenja otpadom, odlične čistoće i kakvoće mora, ekoloških principa te racionalnog korištenja prirodnih resursa, već dvadeset godina zaredom Marina Punat osvaja međunarodno priznanje Plava zastava.

Prethodno konferenciji u Marini Punat, ministar Cappelli sastao se s predstavnicima turističkih zajednica na otoku Krku s kojima je razgovarao o mogućnostima zajedničke promocije čitavog otoka Krka kao i mogućnostima sporazumnog udruživanja turističkih zajednica što je omogućeno novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.

Prema podacima iz sustava eVisitor tijekom 2018. godine na otoku Krku ostvareno je 925 tisuća dolazaka turista koji su ostvarili ukupno 7 milijuna noćenja. Najveći broj noćenja pri tome su ostvarili gosti iz Njemačke, Slovenija, Austrije, Italije i Mađarske. 

Stranci čiste hrvstku plažu SAKUPLJALI SMEĆE Za svaku pohvalu: Strani turisti čistili plažu od plastike, domaći im se pridružili
Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće