Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sinčić obećao pomoći Omišlju oko prigovora za izgradnju LNG terminala

Općina Omišalj priopćila je kako je hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić posjetio tu općinu i u razgovoru s načelnicom Mirelom Ahmetović  naveo kako će intenzivirati razgovore sa Zelenima oko prigovora poslanog Europskoj komisiji.
28. kolovoza 2019. u 11:49 5 komentara 181 prikaza
Zagreb: Ivan Vilibor Sinčić predstavio nove zastupnike Živog zida
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić je, u razgovoru s načelnicom Općine Omišalj Mirelom Ahmetović o izgradnji plutajućeg LNG terminala, iskazao spremnost da će Općini Omišalj, koja se protivi izgradnji toga terminala, pomoći u daljnim nastupima prema europskim tijelima i institucijama.

Zagreb: Damjan Vucelić i Snježana Sabolek novi zastupnici Živog zida PROMJENE Sinčić predstavio nove zastupnike te poručio kako se neće kandidirati za predsjednika

Općina Omišalj priopćila je u srijedu kako je hrvatski europarlamentarac Ivan Vilibor Sinčić u utorak posjetio tu općinu i u razgovoru s načelnicom Mirelom Ahmetović  istaknuo kako će intenzivirati razgovore s europskom grupacijom zelenih, te maksimalno požuriti razmatranje prigovora koji je Općina Omišalj uputila Europskoj komisiji zbog kršenja Europskoga prava i direktiva EU vezano uz izgradnju LNG terminala u Omišlju.

Kako je istaknuto, Sinčić je iskazao i spremnost da će Općini Omišalj pomoći u daljnim nastupima prema europskim tijelima i institucijama. a kao član Odbora Europskog parlamenta za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, pokazao je veliko zanimanje za temu te ponudio svaku pomoć, koju može dati kao član Europskoga parlamenta.

Po riječima Ahmetović, "Sinčić će se priključiti i intenzivirati razgovore s europskom grupacijom zelenih, maksimalno će požuriti razmatranje prigovora koji je općina uputila Europskoj komisiji zbog kršenja Europskog prava i direktiva EU, a iskazao je i spremnost pomoći u daljnim nastupima prema europskim tijelima i institucijama".

Omišalj LNG | Autor : Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Navodi se da je Općina Omišalj uputila Državnom inspektoratu predstavku o nepostupanju riječkoga Područnog ureda Državnog inspektorata, odnosno građevinske inspekcije jer, prema saznanjima općine, inspekcijski nadzor još nije počeo, te da je o tome mjerodavnima upućeno nekoliko prijava i predstavki.

Općina Omišalj ponovno je ocijenila "da se plutajući LNG terminal u Omišlju gradi protivno izdanim dozvolama, projektnoj dokumentaciji i studiji utjecaja na okoliš", podsjetivši da su o tomu mjerodavnima uputili nekoliko prijava i predstavki.

Tomislav Ćorić suradnja Ćorić i Szijjártó osnovali radnu skupinu za
 pitanje LNG-a

Tvrtkama, koje obavljaju poslove nadzora nad izgradnjom prihvatnog terminala za ukapljeni prirodni plin, upućen je pak zahtjev da se, kako je navedeno, obustave radovi na gradnji terminala koji su protivni građevinskoj dozvoli i Zakonu o gradnji.

Podnijeta je i prijava inspekciji rada zbog nepoštivanju Zakona o zaštiti na radu, kao i prijava Državnom odvjetništvu "o saznanjima o mogućim kaznenim djelima pri realizaciji projekta izgradnje prihvatnoga terminala za ukapljeni prirodni plin u Omišlju".

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Deleted user:

    pa sincicu tko ce tebe pitati i sto ces napisati za jedan medjunarodni energetski projekt....nema od tog tvog piskaranja nista.....

  • IvoDivo:

    Našli su pravu bitangu, vječitog parazita za pomoć. Svim tim bitangama treba isključiti plin i ostale energente

  • CroZrakomlatNo1:

    Prirodu je stvoria i nama poklonia dragi Bog. Mi smo duzni radit, zaradit, prezivit...tako da je Bogu drago kada vidi kako njegov izabrani narod prosperira! Za Boga i lipu nasu Hrvatsku!