Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Započela izgradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice

On će donijeti novu kvalitetu, ne samo u komfornom smislu, nego i dijagnostičku i terapijsku kvalitetu koju će pacijenit itekako osjetiti.
04. travnja 2018. u 15:35 2 komentara 520 prikaza
Polaganje kamena temeljca za novi središnji paviljon Opće bolnice
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Do kraja siječnja 2020. bit će završena gradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić". Kamen temeljac objekta vrijednog 106 milijuna kuna koji u sisačku bolnicu donosi i objedinjeni hitni prijem te dnevnu bolnicu u srijedu su zajednički postavili ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović te župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

Prosvjed studenata medicine iz Osijeka Osječki studenti 'Zbog sukoba interesa ministra Kujundžića, naše diplome nisu priznate u Hrvatskoj'

"Ovaj objekt vrlo je važan za bolnice paviljonskog tipa kao Sisak. On će donijeti novu kvalitetu, ne samo u komfornom smislu, nego i dijagnostičku i terapijsku kvalitetu koju će pacijenit itekako osjetiti" rekao je ministar Kujundžić istaknuvši kako statistike pokazuju da je u ustanovama s razvijenim dnevnim bolnicama učinkovitije liječenje za 20 do 25 posto od onih bez dnevne bolnice.

"Naša će bolnica dobiti novih 8400 kvadratnih metara prostora u kojem ćemo, uz dnevnu bolnicu i hitn prijem, smjestiti laboratorije i hemodijalizu. Najveću dobrobit će imati oni koji će  se liječiti u našoj bolnici, ali značajno će se poboljšati uvjeti rada naših liječnika i osoblja koji će raditi u suvremenim prostorima s najmodernijom opremom"  rekao je ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

"Cijena gradnje je 106 milijuna kuna od kojih je 70 milijuna osigurano iz europskih fondova, 20-ak milijuna dat će ministarstva, a ostatak će biti plaćen iz sredstava Sisačko-moslavačke županije. Drago mi je što smo, nakon osam godina pripremanja, počeli i s gradnjom bolnice" dodao je župan Ivo Žinić.

Ministarstvo zdravstva PRISTUP INOVATIVNIM LIJEKOVIMA Ministarstvo mijenja pravila kliničkih ispitivanja lijekova u Hrvatskoj Dr. Veronika Laušin rođena je 11. travnja 1950., a u HZZO je došla kao specijalistica medicine rada iz doma zdravlja 1994. godine. Pomoćnica direktora postala je 2004. Članica je HDZ-a Laušin i Pap Paladino ne može, a u HZZO-u zamjenica i pomoćnica ravnatelja rade sa 68 godina Miroslav Šeparović demantira kujundžića Šeparović: 'U Hrvatskoj nije moguće zabraniti pobačaj!'
Nevrijeme u Sisku i Petrinji
Jak vjetar nosio sve pred sobom
VIDEO Olujno nevrijeme u više županija: Stabla padala po autima, nema struje, u Kutini vjetar odnio krov sa školske dvorane
8 činjenica zbog kojih ćete se osjećati bolje u svom tijelu – čak i ako imate koju kilu viška
  • propalismoFranjoskroz:

    Uvijek je lijepo vidjeti uhljebe na okupu.Evo recimo da bi ove tri štetočine dobile svoju placu svaki mjesec, stotinu radnika, ponavljam, stotinu radnika mora hrmbati cijelu mjesec

  • Avatar Dinamo BBB
    Dinamo BBB:

    Ma vidi ti ova tri guzičara ! Kao, oni nešto kopaju pa rade ! Sigurno su ovom debelom pukle hlače na guzici od muke ! A ovaj genijalac ministar zdravstva se smiješka ko ona stvar na nove gaće !