Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
demantira kujundžića

Šeparović: 'U Hrvatskoj nije moguće zabraniti pobačaj!'

Miroslav Šeparović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.03.2018.
u 18:00

Isto se odnosi i na raspisivanje referenduma o zakonskoj zabrani prekida trudnoće, jer bi takav referendum bio protivan Ustavu!

Predsjednik Ustavnog suda, Miroslav Šeparović, komentirao je najave izrade novog Zakona o pobačaju.

Nakon što je ministar Milan Kujundžić, najavio da će u raspravu o izradi novog Zakona o pobačaju sudjelovati i predstavnici Katoličke crkve, drugačije mišljenje iskazao je predsjednik Ustavnog suda.

"Novim zakonom, koji je Sabor dužan donijeti, nije moguće zabraniti prekid trudnoće, nego se samo mogu propisati edukacijsko- preventivne mjere tako da prekid trudnoće bude izuzetak", rekao je Šeparović za N1.

"Ako bi zakonodavac zabranio prekid trudnoće ili ga bitno otežao, to bi bilo izravno postupanje suprotno odluci Ustavnog suda, što Ustavni sud ne bi dopustio. Isto se odnosi i na raspisivanje referenduma o zakonskoj zabrani prekida trudnoće, jer bi takav referendum bio protivan Ustavu!", rekao je Šeparović za N1.

Komentara 40

DD
ddh
18:22 28.03.2018.

Cemu sluzi taj i takav naslov? Prof. Kujundzic je najavio, da se ide u izradu novog zakona, da ce primarni cilj zakona biti zastita nerodjenog djeteta i majke i da ce u toj izradi zakona sudjelovat sve zainteresirane strane. Nigdje niti jednom rijecju nije prof. Kujundzic ili bilo koji drugi iz Vlade niti spomenuo nekakvu zabranu. Ali sto vrijede argumenti ili sto vrijedi istina, kad t.zv. "novinari i novinarke", a u stvari komunisticka laprdala sve izvrcu naglavacke. Sto vrijedi istina, kad propagandna masinerja SDP-a za dovodjenje u pitanje Vlade konstantno laze i izmislja nesto, sto ne postoji. Ti t.zv. mediji, koji su od nekakvog objektivnog izvjestavanja udaljeni miljama ili skoro duzinom equatora su toliko imaprtinentni, da se normalnom covjeku okrece zeludac od te pokvarenosti i podlosti.

KO
koraknaprijed
18:14 28.03.2018.

Samo primitivne i zatucane budale upotrebljavaju abortus kao kontracepciju u 21 stoljeću!

Avatar Arkandjel
Arkandjel
19:18 28.03.2018.

Ovaj Dolancov pitomac je ustavno pravo na fakultetu jedva prosao sa 2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije