Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mjere opreza

Zamućen izvor rijeke Jadro, splitska komunalna tvrtka upozorila: 'Preporučuje se prokuhavanje vode'

Solin: Rijeka Jadro svakim danom je sve ugroženija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
15.05.2023.
u 11:36

Uzorci vode uzeti na različitim mjestima vodoopskrbne mreže pokazuju da je na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti

Zbog prekomjernih kiša na širem splitskom području, zamućen je izvor rijeke Jadro iznad propisanih vrijednosti, izvijestila je u ponedjeljak komunalna tvrtka Vodovod i kanalizacija te pozvala građane da radi opreza prokuhavaju vodu za piće.

"Preporučuje se prokuhavanje vode za piće za bolesne i osjetljive osobe, malu djecu i stariju populaciju", priopćeno je iz splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Uzorci vode uzeti na različitim mjestima vodoopskrbne mreže pokazuju da je na određenim dijelovima vodoopskrbnog sustava parametar zamućenja povišen u odnosu na propisane vrijednosti.

Analize s terena također pokazuju da je koncentracija rezidualnoga klora u adekvatnoj koncentraciji, a sva dosadašnja ispitivanja pokazuju da je voda kemijski i mikrobiološki ispravna, navodi se u priopćenju.

VIDEO Proglašeno izvanredno stanje: Vodostaj Zrmanje i dalje raste, Obrovac poplavljen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije