Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESLUŽBENI REZULTATI

Zamjenici izabrani u Voćinu i Suhopolju, a ostali idu u drugi krug

izbori
Dragutin Šantoši
13.06.2010.
u 14:54

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Darko Domšić kaže da do jutros nije bilo službenih primjedbi na tijek nedjeljnih izbora

VIROVITICA – Prema neslužbenim izbornim rezultatima na dopunskim izborima srpske nacionalne manjine na području Virovitičko-podravske županije, od ukupno 8559 birača srpske nacionalnosti, na izborima je u nedjelju sudjelovao 1281 birač ili 14,97 posto.

Najviše, 611 ili 37,70 posto glasova dobio je Staniša Žarković, kandidat za zamjenika župana, na drugom mjestu je kandidat Milorad Jorgić sa 195 ili 15,22 posto glasova, pa će se, zamjenik župana ove županije župana birati u drugom izbornom krugu između ova dva kandidata.

U gradu Slatini je od 2011 birača srpske nacionalne manjine na izbore izašlo 296 ili 14,72 posto birača, a najviše glasova za izbor zamjenika gradonačelnika Slatine dobio je kandidat Mladen Kulić za kojega je glasovao 121 ili 40,88 posto birača. Drugi kandidat Jovana Žnidarec osvojila je 107 ili 36,15 posto glasova. Tako će Slatina trećeg zamjenika gradonačelnika dobiti u dopunskim izborima.

U prvom izbornom krugu za zamjenika općinskog načelnika Voćina izabran je Igor Pavković, a za zamjenika načelnika Općine Suhopolje Vesna Knežević. U općinama Mikleuš i Voćin srpska nacionalna manjina nije predložila kandidate, dok će u drugim općinama zamjenici načelnika iz redova srpske nacionalne manjine izabrati u drugom izbornom krugu. – Osim nekoliko telefonskih primjedbi na tijek glasovanja do sada nismo dobili niti jednu pismenu i službenu predstavku o mogućoj neregularnosti izbornog postupka, izjavio je telefonom Darko Domšić, predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva.

.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar stravaxx
stravaxx
09:45 14.06.2010.

čestitke drugu kuliću. ne znam bi li on dozvolio da mu hrvat bude dogradonačelnik slatine da je prošla njegova ideja s početka 90-tih.

DV
djon vejn
11:11 14.06.2010.

Sada vidim kako razmisljaju nasi dragi sugradani iz Slatine!!!

OK
okupator
10:46 15.06.2010.

E dragi Bože, kako je lako doći na mjesto zamjenika gradonačelnika samo sa stotinu glasova i imati tako veliku plaću. Pa nek neko kaže da ova država nema novaca. Nema novaca za prosvjetu, zdravstvo.... Može li neko izračunati koliko će ti ljudi koštati ovu državu za tri godine njihovog (ne)rada. SMRAD,SMRAD, da se od tolikog smrada gušimo a niko ništa ne poduzima....Žao mi je al nemam ljepše riječi kojim bi izrekao svoje osjećaje.... Jad, bijeda, užas....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije