Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili 8 godina zatvora

Žalbe na presudu za ubojstvo ratnog zarobljenika 1991. na Banovini

Sud - sudac - sudnica
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
01.03.2019.
u 12:08

Policajac iz Zagreba Šefik Pezerović je ranjen i zarobljen nakon napada srpskih pobunejnika na pounjska sela 26. srpnja 1991. godine

Županijsko odvjetništvo u Zagrebu žalilo se na prošlomjesečnu presudu Županijskog suda u Zagrebu kojom su trojica vojnika tzv. RSK optuženi na po osam godina zatvora zbog ratnog zločina nad zarobljenim hrvatskim vojnikom Šefikom Pezerovićem u srpnju 1991. godine na Banovini.

Policajac iz Zagreba Šefik Pezerović je ranjen i zarobljen nakon napada srpskih pobunejnika na pounjska sela 26. srpnja 1991. godine. Tijekom suđenja je utvrđeno kako su ga ranjenog Mirko Ćurčija, Milenko Milković i Momčilo Buinac vodili kroz sela Šakanlije, Jovac i Lotine na Banovini, poticali tamošnje mještane da ranjenog policajca batinjaju što su mnogi i činili, te su ga u konačnici optuženi trojac udarcima i usmrtili na jednoj livadi u blizini Zrina. Šefikovo tijelo ekshumirano je 2000. godine u blizini sela Lotine.

Odvjetništvo smatra kako je kazna od osam godina preblaga obzirom da je mučenje i batinjanje zarobljenog ranjenog policajca trajalo satima te stoga traži od Vrhovnog suda strožu kaznu.

Za ovaj zločin je 2013. godine na pet godina zatvora osuđen još jedan pripadnik bivše vojske RSK Jablan Kejić, a koji je bio svjedok na ovom suđenju potvrdivši kako su Ćurčija, Milković i Buinac tukli zarobljenog policajca puškama i šakama. Isto su potvrdili i drugi svjedoci iz sela kroz koje su trojica vojnika vodili ranjenog Šefika Pezerovića.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zip123
20:11 01.03.2019.

Sramota!Pu!

OK
okvals54
14:11 01.03.2019.

Kako ovaj sljam od sudaca VS sudi,ne bih se cudio da ga oslobode.Da je u pitanju Branitelj,nakalemili bi njemu nekoliko godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije