Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Žalac: Čekamo odgovor Komisije na sufinanciranje ugradnje dizala u zgrade

Na pitanje kako komentira tvrdnje da uplaćujemo više novaca u EU nego što povlačimo, ministrica je odgovorila kako te tvrdnje nisu istinite
06. veljače 2019. u 15:08 4 komentara 730 prikaza
Gabrijela Žalac
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac izjavila je danas kako se čeka odgovor Europske komisije na sufinanciranje ugradnje dizala u zgrade te da jedini problem vidi u državnim potporama zbog rasta cijena zgrada.

Gabrijela Žalac Ministrica Žalac: 'Novom podjelom prostornih jedinica ispravlja se nepravda iz 2012.'

Žalac je na dodjeli ugovora za razvoj otoka kazala kako će u dogovoru s udrugom HP i HT umirovljenika pokušati 'pivotirati' prvi natječaj za ugradnju liftova u zgradama, ali da je sve na Europskoj komisiji.

"Oni su krajem siječnja bili kod nas na sastanku i sada očekujemo da nam kažu je li sve to prihvatljivo. Jedini problem koji vidim, a to smo utvrdili i na sastancima, jest da su državne potpore problematične kada govorimo o tome koliko onda rastu cijene zgrada", istaknula je.

Na pitanje kako komentira tvrdnje da uplaćujemo više novaca u EU nego što povlačimo, ministrica je odgovorila kako te tvrdnje nisu istinite

"Prošle smo godine bili 8,4 milijarde kuna u plusu, a sada smo 10 milijardi. Uplatili smo 18 milijardi, a povukli 28. Jasno je da EU fondovi čine veliku razliku, posebno u javnim investicijama gdje 80 posto ulaganja ide kroz EU fondove", naglasila je dodavši kako se to mora iskoristiti jer je riječ o bespovratnim sredstvima, a ne kreditnim.

Što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Gabrijela Žalac
1 / 10
1. Rast će cijene u kafićima, restoranima, rekreaciji...
teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?