Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zahladnjeli odnosi V. Britanije i Izraela zbog ubojstva vođe Hamasa

gordon brown
Reuters
18.02.2010.
u 14:41

Ubojice, za koje se sumnja da su agenti Mossada, imali su britanske putovnice. Brown je zatražio hitnu istragu o tome kako su britanske putovnice došle u posjed Mossadovih agenata.

Atentat u Dubaiju na vođu Hamasa doveo je do zahlađenja odnosa Velike Britanije i Izraela, piše  londonski The Times. Ubojice, za koje se sumnja da su agenti Mossada, imali su britanske putovnice.

Britanski premijer Gordon Brown zatražio je hitnu istragu o tome kako su britanske putovnice došle u posjed Mossadovih agenata. Izrael službeno negira upletenost svojih tajnih službi u ubojstvo Mahmuda al-Mabhuha, koji je zadavljen potkraj siječnja.

Prema podacima koje je objavila policija u Dubaiju, 10 muškaraca i jedna žena doputovali su u Dubai s putovnicama Velike Britanije, Irske, Francuske i Njemačke i ubile Al-Mabhuha 24 sata nakon što je odsjeo u hotelu nedaleko od međunarodnog aerodroma.

Izraelski list Haaretz  objavio je kako su ubojice iz Dubaija primijenile Mossadove metode  koje je u špijunskom romanu “Duet u Beirutu” opisao Mishka Ben-David, inače bivši agent. Roman govori o neuspjelom ubojstvu aktivista Hamasa, a ubojice su se ponašale baš kao i skupina koja je ubila Al-Mabhuha.

Ključne riječi

Komentara 15

JJ
jjonja
17:00 18.02.2010.

Znači Britanci nemaju ništa protiv što su Izraelci zadavili čovjeka u hotelu, jedino što im u tom dogadjaju smeta su putovnice koje su koristile ubojice.Pa jebale vas putovnice, zar je to važno, a ne ubilački odredi koji idu po svijetu i ubujaju ljude koji se ne slažu s njihovom politikom.Prokleti monstrumi!

PU
Pukovnik
17:29 18.02.2010.

jjonja@ Da, stvarno su monstrumi, zato što su ubili čovjeka odgovornog za brdo terorističkih napada protiv čovječanstva.

OB
-obrisani-
16:57 18.02.2010.

Zahladnjeli odnosi V. Britanije i Izraela?! Odmah tamo poslati Severinu. Odmah ce odnosi biti zatopljeni i vruci jer ce skociti i temperatura a i osobna garnitura ;-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije