Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stroge kontrole

Zagrepčani koji odu u Primorje, morat će tamo ostati najmanje 14 dana

kikovica (1)
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Autori: Hina, Denis Romac
22.03.2020.
u 15:00

Odlukom državnog Stožera Civilne zaštite ograničen je i prelazak krčkog mosta. Prelazak se dopušta samo onima koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na Krku i susjednim otocima.

Zagrepčani koji su nakon potresa u Zagrebu sklonište odlučili potražiti u svojim vikendicama u Primorju i na kvarnerskim otocima moraju računati da će tamo morati ostati najmanje dva tjedna. Naime, policija od danas u 13 sati u posebnom kontrolnom hangaru na Kikovici popisuje sve osobe koje dolaze iz Zagreba. Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da je na naplatnoj postaji Kikovica postavljen zajednički punkt epidemiologa, policije i civilne zaštite radi kontrole osoba koje su uslijed potresa odlučile napustiti Zagreb, a imaju mjeru samoizolacije.

Kako javlja portal Otok-Krk.org, putnici moraju policiji dati svoje podatke, kao i adresu na kojoj će boraviti. Njima će se dopustiti odlazak prema njihovim odredištima, ali im se pritom izdaje i rješenje o 14-dnevnoj samoizolaciji, što znači da u tom razdoblju neće smjeti napuštati objekt u kojem će boraviti.

"Prilikom kontrole putnika osobe će biti propuštene da nastave put do svojih odredišta uz uzimanje podataka na kojoj adresi namjeravaju boraviti", izvijestili su iz Ministarstva unutarnjih poslova. Dodaju da su u dogovoru s djelatnicima autocesta zatvoreni izlazi na čvorovima Vrata, Delnice i Oštrovica, a kontrolirati će se i stara cesta prema Rijeci.

Također, odlukom državnog Stožera Civilne zaštite ograničen je i prelazak krčkog mosta. Prelazak se dopušta samo onima koji imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na Krku i susjednim otocima. Prijelaz je dopušten i predstavnicima zdravstva, policije, vatrogasaca, oružanih snaga, lučke kapetanije, pošte i komunalnih djelatnosti, kao i vozilima opskrbe trgovina na otocima te onima koji su zaposleni
na otocima.

Ključne riječi

Komentara 22

SV
svitilnik
18:17 22.03.2020.

Onaj koji je donio ovakvu odluku, ili je totalni glupan i ništa ne razumije, ili je neprijatelj naše države. Ovakva odluka je presuda onima koji još uvijek odolijevaju ovoj pošasti. Protivna je svim uredbama i uputama koje suzbijaju širenje virusa. Manje sredine su najveći otpor širenja virusa i moramo ih očuvati netaknutima koliko dugo se to može

Avatar NasaPosla
NasaPosla
18:07 22.03.2020.

Podržavam privremeno ograničavanje kretanja, sve dok broj novozaraženih ne padne, u 5 dana zaredom, na nulu.

KO
kokikoki
22:54 22.03.2020.

Krku potpisali u najmanju ruku karantenu... A na gori scenarij se ne usudim ni pomisljati ... Samo jedno pitanje za "glavešine" : "Kako se zdravstveno mislite pobrinuti za ljude na otocima?" Otvorili ste Pandorinu kutiju! Katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije