Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat taksista - Ministarstvo prometa ne odstupa od odluke o dolasku konkurencije prijevoznicima

Zagrebački taksisti tražili zaštitu kod državnog tajnika

\'15.02.2010. Hrvatska, Zagreb - Zagrebacki taksisti na taxi stajalistu u Marticevoj ulici. Photo: Anto Magzan/PIXSELL\'
Anto Magzan/PIXSELL
23.02.2010.
u 17:53

Moguće je da ćemo izmijeniti Zakon o prijevozu u cestovnom prometu iz listopada 2009. tako da se ograniči broj dozvola za obavljanje taksi-prijevoza u odnosu na broj stanovnika, ali dopuštenje će za dolazak konkurencije sigurno ostati u tom zakonu – rekao je Dražen Breglec.

– Zagrebačkim je taksistima jasno da konkurencija dolazi, neće više biti monopola Udruge Radio taksi Zagreb! – odlučno je ustvrdio Dražen Breglec, državni tajnik za promet nakon što su ga jučer posjetili Juraj Šnidarić, predsjednik Udruge Radio taksi Zagreb i predstavnici Hrvatske obrtničke komore.

Najava dolaska vrlo jeftinoga riječkog prijevoznika Taxi Cammea na jesen u Zagreb uzdrmala je zagrebačke taksiste pa su zaštitu od konkurencije potražili u Ministarstvu prometa.

– Došli su tražiti način da se ograniči broj dozvola za obavljanje taksi-prijevoza. Boje se da ne bi nastao stampedo zbog prevelikog broja taksija u gradu. Za sedam ću se dana opet sastati s njima, a do tada ćemo tražiti optimalno rješenje. Moguće je da ćemo izmijeniti Zakon o prijevozu u cestovnom prometu iz listopada 2009. tako da se ograniči broj dozvola za obavljanje taksi-prijevoza u odnosu na broj stanovnika, ali dopuštenje za dolazak  konkurencije sigurno će ostati u tom zakonu – rekao je Dražen Breglec.

Komentara 54

WE
western01
07:50 24.02.2010.

re ;IVAN KUHAR...prijatelju moj ja sam mislio da su mene oderali ali si ti prosao jos gore,ja nisam dobio racun isto ali mi se cini da njih ima u tri razine onih koji te oderu malo,malo vise ili dokraja...Hebiga to je nas ZAGREB...nasa HRVATSKA a vidijeli smo kako to hoda u drugim krajevima svijeta..

GI
Gigabang
17:51 13.04.2010.

Sloboda tržišta je svakako potrebna i to je jedini način da se smanje previsoke cijene.

OB
-obrisani-
06:17 24.02.2010.

Ne, bstrabi, nego ako su tebi riječke tarife premale, odi voziti taxi u Tokio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije