Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Model C

Zagrebačka tvrtka postaje vlasnik kraljevičkoga brodogradilišta

porinuće
Goran Kovačić/PIXSELL
17.12.2010.
u 20:07

Premijerka se pohvalila da je u pola godine Vlada na tonerima, gorivu, struji i vozilima uštedjela 72 milijuna kuna

Tvrtka Jadranska ulaganja Danka Končara iz Zagreba mogla bi biti novi vlasnik brodogradilišta Kraljevica. Vladin prijedlog trebaju potvrditi Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja te Europska komisija. Vlada je točno poslije godinu dana od prijedloga pokrenula model C kojim se spašavaju tvrtke u poteškoćama i koji su dio programa za gospodarski oporavak.

Time država pretvara svoja potraživanja u tvrtkama u vlasnički udjel. Vlada i poslovne banke prihvatile su model restrukturiranja Badela 1862 pa će država potraživanja od 202,7 milijuna kuna pretvoriti u vlasnički udjel u Badelu i postati uskoro većinski vlasnik s udjelom od 73 do 76 posto. Takvim modelom spašavamo tvrtku od stečaja, a važna nam je za gospodarstvo zemlje, posebno vinogradarstvo, te zbog čuvanja radnih mjesta, rekao je ministar poljoprivrede Čobanković. Spašeno je 600 radnih mjesta, ali i posao oko 3000 kooperanata u vinarijama s kojima poslujemo, rekla nam je predsjednica uprave Badela Zvjezdana Blažić.

Premijerka Kosor izvijestila je kako je poslije osnivanja ureda za javnu nabavu sredinom godine Vlada uštedjela oko 72 milijuna kuna, primjerice na tonerima, gorivu, vozilima... Govoreći o pohvalama oko tijeka pregovora sa summita Europske pučke stranke, premijerka prvi put nije konkretizirala završetak pregovora sredinom sljedeće godine, nego je samo rekla kako se očekuje sljedeće godine. Mladena Pavića Vlada je imenovala novim glasnogovornikom Vlade.

Komentara 7

CA
castor3
21:59 17.12.2010.

Errata corrige. Htio sam navesti 900 000 000 kuna.

CH
chemica
21:41 17.12.2010.

Pokrali su milijarde, a uštedjeli \"čak\" 72 milijuna. Bog blagoslovio retardirane birače koji će nakon ovakve priče dati svoj glas HDZ-u.

OB
-obrisani-
21:58 17.12.2010.

Haha! Pa dobro ajd makar nešto! A da je tako krenula od kad je otišao sanader ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije