Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zagorski župan naručio službeno vozilo od 270.000 kuna

hajdas
Matija Topolovec/Pixsell
01.03.2010.
u 21:04

Budući da su se podrobno navele sve karakteristike vozila, to budi i sumnju kako je natječaj i “naštiman”. Osim toga, treba li se baš sad župan voziti u novom automobilu. Iz županije kažu da su navedene karakteristike okvir unutar kojeg se na nadmetanje može javiti bilo koja autokuća.

Zagorski župan Siniša Hajdaš Dončić želi novi automobil pa je Krapinsko-zagorska županija jučer u Narodnim novinama raspisala natječaj za nabavu službenog vozila operativnim leasingom te podrobno navela kakav se automobil traži. Automobil mora imati motor snage od 260 KS, zapremine bar 3580 ccm, automatski mjenjač te pogon na sve kotače. Mora biti širok bar 1,817 m, visok minimalno 1,462 metara, dug minimalno 4,838 m.

Budući da su se podrobno navele sve karakteristike vozila, to budi i sumnju kako je natječaj i “naštiman”. Osim toga, treba li se baš sad župan voziti u novom automobilu. Iz županije kažu da su navedene karakteristike okvir unutar kojeg se na nadmetanje može javiti bilo koja autokuća. No navedene su karakteristike točno u brojku specifikacije automobila škoda superb 3,6 V6 sa DSG mjenjačem i 4x4 pogonom, koja sa srednjom razinom opremljenosti stoji oko 270.000 kuna. Većina ostalih proizvođača nema u ponudi limuzinu s motorom od 3580 “kubika”.

Primjerice, takav automobil imaju još Audi, BMW, Chrysler, Jaguar, Lexus, Mercedes, ali kod njih su motori većeg obujma i s više konjskih snaga, a ne odgovaraju ni po dimenzijama.

– Vozilo nećemo kupiti već ćemo ga uzeti na operativni leasing, a poslije pet godina vratit ćemo ga autokući. Sadašnje vozilo opel vectra često se kvari i godišnji iznos koji ćemo izdvajati za novi automobil manji je od troškova popravka vectre – rekao je župan Hajdaš Dončić.

Komentara 14

TR
trnjanac
07:52 02.03.2010.

kaj ovaj blento vredi te novce nek mu se kupi mesecna karta pa bu onda cenil svoju poziciju malo vise a ne istrcavati sa takvim zahtevima dok sirotinja nema od cega ziveti sramota

OB
-obrisani-
00:24 02.03.2010.

Pljuc! (Tko ovu drzavu shvati ozbiljno, lose mu se pise!)

LU
luke
09:55 02.03.2010.

Valjda mu treba neka bijesna pila da se može k....po moru i galebarit čehinje---

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije