Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljao obitelj

Zadarskom Fritzlu koji je 16 godina silovao kćer i napravio joj dijete Vrhovni sud smanjio kaznu

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.09.2018.
u 19:53

Svoju najstariju kćerku Zadranin je počeo silovati kada je imala 12 godina i nije prestao sve do 2017. godine kada je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina.

Vrhovni sud RH smanjio je kaznu "zadarskom Fritzlu", koji je zbog dugogodišnjeg silovanja rođene kćerke s kojom je dobio i dijete, kao i psihičkog, te fizičkog maltretiranja šestero djece i supruge prošle godine osuđen na 40 godina zatvora, prenosi Slobodna Dalmacija.

Zadraninu je kazna smanjena za 10 godina na javnoj sjednici Vrhovnog suda 13. rujna na kojoj je i on sam sudjelovao sa Županijskog suda u Zadru putem video linka. Svoju najstariju kćerku Zadranin je počeo silovati kada je imala 12 godina i nije prestao sve do 2017. godine kada je odveden u istražni zatvor, a njoj je bilo 27 godina. U tom razdoblju silovao ju je više od 1500 puta.

- Razlog ovakvoj odluci Vrhovnoga suda, prema onom obrazloženju koje su nam dostavili, što je Vrhovni sud našao da bi trebao biti primijenjen prema okrivljeniku blaži zakon, dakle onaj kazneni zakon koji je bio na snazi od 1997. do 2011. godine, jer je većinu djela za koja je proglašen krivim počinio u tom periodu - rekao je glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković.

Podsjetimo, sudac Boris Radman osudio je 51-godišnjaka u rujnu prošle godine po svih pet točaka optužnice. Kćer koja je s ocem dobila dijete kao maloljetnica, dvaput je nakon toga namjerno pobacila, a jednom se s 15 godina pokušala i ubiti. U obitelji su znali što otac radi najstarijoj kćerki, ali su zbog stalnih maltertiranja, teroriziranja i fizičkog nasilja živjeli u strahu za svoje živote ako ga prijave.

Kada je jedna kćer oca prijavila policiji, a supruga Centru za socijalnu skrb, policajci su joj rekli da "neke obitelji znaju zvati po pedeset puta", dok su djelatnici Centra majci rekli "da oni ne mogu ništa".

 

Komentara 17

BL
bljak007
20:59 25.09.2018.

Da sam ja sudac, dobio bi on 1500 godina strogog zatvora, s nemogućnošću pomilivanja.

LA
larala
20:38 25.09.2018.

instanbulsa na djelu...za 15 godina zlostavljanja žene i djece te silovanje kceri, ublažili mu kaznu za 10g. ... bitno da lova iz proracuna odlazi na ko zna kakve udruge koje su po obicaju jedino glasne dok treba osigurati da im dođe lova a, kad dođe onda ih više nije briga. gdje su sada babe i ini koji se toliko tobože bore za prava žena? gdje je plenkovic, hdz, sdp, hns i svi oni koji tobože staju na strane žrtve?

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
22:41 25.09.2018.

lika zapalit na lomači,a pepel pustit u wc školjku!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije