Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Pedofil (82) zlostavljao djevojčice više od 50 godina: 'Tražile su to...'

Mnoge njegove žrtve nazočile su suđenju te su slušale detalje njegovih zločina
18. rujna 2018. u 13:15 5 komentara 5337 prikaza
Ilustracija
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Novozelanđanin (82) vjerojatno će provesti ostatak života iza rešetaka zbog seksualnog zlostavljanja djevojčica koje je trajalo više od 50 godina.

Memoari Glumica priznala: Očuh me seksualno zlostavljao, a mami to nisam mogla reći

Peter Brian Ashford s područja južnog Aucklanda rekao je pak kako su djevojke koje je napadao "to željele" te je pokušao svaliti krivnju na svoju prvu žrtvu, tvrdeći da bi odavno prestao sa zločinima da ga je prijavila policiji, piše NZ Herald.

Ashford je u petak osuđen na zatvorsku kaznu od 12 godina i osam mjeseci. Ranije je priznao krivnju za niz optužbi, uključujući silovanje i pokušaje silovanja, u odnosu na djevojke od osam do 13 godina.

Ashford je sa seksualnim napadima krenuo šezdesetih godina, kada je bio u tridesetima. Poznavao je sve svoje žrtve, koje su često ostavljane nasamo s njim. Prvu žrtvu pokušao je silovati u njezinom krevetu kad je imala samo osam godina. Djevojčica ga je tužila majci, ali joj nisu vjerovali i ništa nije poduzeto. Drugu žrtvu zlostavljao je tri godine tijekom osamdesetih, počevši kada je imala 13 godina. Od 2006. do 2016. seksualno je zlostavljao niz djevojčica od osam do 11 godina.

Obitelj Potts KONAČNO OSUĐENI Obitelj iz pakla: 6 pedofila godinama zlostavljali djecu

Mnoge njegove žrtve nazočile su suđenju te su slušale detalje njegovih zločina. Zlostavljanju su često nazočila druga djeca, a Ashford je jednom poredao petero djevojčica i sve ih zlostavljao jednu po jednu. Ashford bi žrtve "nagrađivao" hranom ili novcem, a i prijetio im je u slučaju da ga tuže.

Sudac John Bergseng naveo je kako je Ashford policiji rekao da su djevojke "uživale i željele" ono što im je činio te da je samo radio ono što su ga tražile. Kad je krenulo izricanje presude, sudac je Ashforda morao upozoriti da prestane zuriti u svoje žrtve. Ashfordova odvjetnica Wendy Andrews rekla je sudu kako se njezin klijent jako kajao. Navela je kako mu je rekla da je iskorištavao ranjive djevojčice te im nanio iznimnu emocionalnu štetu.

silovanje UKINUTA PRESUDA Lagala da ima 16 godina: Dogovorili seks pa ga prijavila za silovanje

- On je sve to priznao. Rekao je: "Upropastio sam sve, tako mi je žao, bolestan sam" - rekla je odvjetnica, dodajući da je tragedija da nije prije procesuiran. Pročitala je pismo koje je napisao Ashford, a u kojemu je između ostalog rekao da je u zatvoru preispitao svoje poteze te zaključio da su strašni.

- Upitao sam se: 'Jesam li ja to doista učinio'? - napisao je u pismu.

Jedna od žrtava izrazila je žaljenje što nije dobio veću zatvorsku kaznu, no zadovoljna je što više neće moći nauditi djeci.

- Godine ga nisu zaustavile. Samo želim da bude zatvoren do kraja života - rekla je.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Zagreb: U KB Dubrava svečano predana donacija višeslojnog CT uređjaja
Dragan Primorac
Svi pozitivni nisu i infektivni, golema je razlika među pozitivnim nalazima
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
 • midea:

  ovo je kap u moru onoga što se dešava u Britaniji i Americi ,Youtube:deca razotkrivaju satanističko pedofilski kult ( nije za one slabije probave)

 • nogogaz:

  Religija ljubavi?

 • Avatar krkcro
  krkcro:

  Ja samo čekam dan Kad če ju ped..ili zatražiti svoja prava i marširati skupa sa pede..ma i lez..jkam za svoja prava sa parolom i mi smo željni samo ljubavi i to uz blagoslov crkve i iz brusela