Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo otkriće

Zabrinjavajuće: Sjeverna Koreja može postaviti nuklearnu bojevu glavu u rakete

Kim Jong-un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
09.08.2017.
u 00:20

To bi moglo predstavljati bitno napredovanje Sjeverne Koreje koja bi tako mogla postati potpuna nuklearna sila

Sjeverna Koreja je uspjela dovoljno smanjiti nuklearnu bojevu glavu da ju smjesti u jednu od svojih međukontinentalnih raketa, navodi se u tajnim zaključcima stručnjaka američke obavještajne službe, koje je u utorak otkrio Washington Post.

To bi moglo predstavljati bitno napredovanje Sjeverne Koreje koja bi tako mogla postati potpuna nuklearna sila, naglašava američki dnevni list koji je upoznat s tajnim izvješćem koje je prošlog mjeseca završila američka vojna obavještajna agencija DIA.

Do sada je režim Pjongjanga uspješno lansirao dvije međukontinentalne balističke rakete koje mogu doseći tlo Sjedinjenih Država, ali do sada nije mogao postaviti atomsku bombu na raketu.

Vijeće sigurnosti UN-a jednoglasno je u subotu uvelo sankcije Sjevernoj Koreji kako bi ta zemlja okončala nuklearni program. Sankcije bi za trećinu mogle smanjiti izvoz Sjeverne Koreje koji iznosi tri milijarde dolara.

Pjongjang je preko državne novinske agencije u ponedjeljak osudio dosad najoštrije sankcije koje je Vijeće sigurnosti nametnulo toj zemlji zbog pokusa s nuklearnim projektilima te najavio osvetu SAD-u.

Pjongjang je naglasio da nije pogođen sankcijama i obećao da će nastaviti s programom nuklearnog oružja, objavila je agencija.

Komentara 9

Avatar davcro
davcro
12:06 09.08.2017.

Sjeverna Koreja samo hrabro!

VO
vorda400
10:43 09.08.2017.

Zadnje uporiste komunizma samo im treba pokazati drugu stranu ali ne ovaj nas truli kapitalizam jer onda ce jos vise voljeti ovog masnog vođu

MX
Mister X
14:14 09.08.2017.

Zabrinjavajuće: Sjeverna Koreja """može"""" možda """ postaviti i nuklearnu bojevu glavu u rakete, znate kako je i Sadam bio opasan za nas i demokraciju i znate kako je pilio svoje rakete pred U-NOM samo da ga ne napadnemo ( kukavica!)a!) ... Sjećate se da smo kontrolirali i u plači i pod krevetom njegovim dali ima ono što smo mu bili prodali .. A on sve na Kurde potrošio .- na naše saveznike nije li zaslužio štrik ??? A ovaj Korejski zna da ga čeka ista sudbina kad ga svjetski policajac zgrabi Qantanamo prvo a onda štrik !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije