Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRAVANJE

Trumpov odgovor: Poslao bombardere Kimu pred 'vrata'

Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
30.07.2017.
u 09:49

Bombarderima B-1B u misiji su se pridružili borbeni zrakoplovi iz Japana i Južne Koreje

Dva američka bombardera letjela su tijekom subote deset sati u misiji nad Korejskim poluotokom kao svojevrstan odgovor na najnovije sjevernokorejsko probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete, objavile su američke pacifičke zračne snage.    

Bombarderima B-1B u misiji su se pridružili borbeni zrakoplovi iz Japana i Južne Koreje, navele su u priopćenju američke zrakoplovne snage.

Ova akcija je "izravan odgovor" na sjevernokorejsko lansiranje interkontinentalne balističke rakete (ICBM), izvedeno u petak i 3. srpnja, navodi se u priopćenju.

"Diplomacija ostaje najvažnije sredstvo, no imamo odgovornost prema svojim saveznicima i svojom nacijom pokazati našu nepokolebljivu odlučnost dok se planira scenarij za najgori slučaj", kazao je u priopćenju zapovjednik pacifičkih zrakoplovnih snaga Terrence  O'Shaughnessy.

"Spremni smo odgovoriti brzom, smrtonosnom i nadmoćnom snagom na mjestu i u vremenu koje odaberemo", kazao je O'Shaughnessy dodavši da Sjeverna Koreja "ostaje najurgentnija prijetnja regionalnoj stabilnosti".

Američki zrakoplovi poletjeli su s otoka Guama u zapadnom Tihom oceanu i doletjeli na Korejski poluotok preletjevši japanski zračni prostor, stoji u priopćenju, u kojem se dodaje da je posada tijekom misije uvježbavala presretanje i zauzimanje formacije.

Komentara 49

Avatar Matija22
Matija22
10:47 30.07.2017.

debeli izaziva dok mu ovaj ne pusti bombu pa će onda poslije plakat i reć opet nas amer bombardirao ,nešto slićno kao srbijanci 1999 godine pa su poslije kukali

Avatar Kolo-Tg
Kolo-Tg
11:15 30.07.2017.

Sjever Koreje nije mjesto za zivot. Svijet je uvijek bio lud i pun ratova te bolesnih revolucija, na zalost do konca svijeta slika ce ostati ista.

IC
Icek53
10:54 30.07.2017.

Da su imali nuklearno naoruzanje Libija i Sirija danas nebi u Eu bilo njihovih izbjeglica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije