Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Frizerka otkrila kakve joj posljedice na tijelu ostavlja svakodnevni posao

"Tragovi koje vidite nisu masnice - ti tragovi pokazuju stagnaciju do koje je došlo u mišićima, a zovu se petehije"
17. listopada 2017. u 23:48 2 komentara 3012 prikaza
leđa
Foto: Facebook
Pogledajte galeriju 1/2

Možda ne djeluje tako na prvi pogled, ali frizerski posao jako je težak. I to ne samo zbog samog friziranja, već i dugotrajnog stajanja i naginjanja nad klijentima, što ostavlja tragove na tijelu.

Buđenje, istezanje, krevet, jutro Zijev... Ovo je prva stvar koju biste morali napraviti u krevetu čim se probudite

Jasno je to pokazala masažerka iz Leicestera Hitesh Patel, koja je na Facebooku objavila zabrinjavajuće fotografije leđa jedne svoje klijentice frizerke. Naime, na fotografijama se vide veliki crveni tragovi na leđima.

- Tragovi koje vidite nisu masnice - ti tragovi pokazuju stagnaciju do koje je došlo u mišićima, a zovu se petehije - rekla je Hitesh za Metro, dodajući da je to jasni pokazatelj nastale štete.

Do toga, objašnjava, dolazi zato što frizeri satima naginju nad klijentima pa se mišići razvijaju i zadržavaju kosti u neprirodnom položaju.

- I onda kada odložite svoju frizersku opremu i pokušate sjesti prirodna pozicija jednostavno ne funkcionira - kaže Hitesh.

Ovakvi problemi ne pojavljuju se samo kod frizera, već i kod drugih poslova u kojima ljudi dugo moraju zadržavati čudne pozicije dok rade, poput zubara i mehaničara. Hitesh kaže kako pomaže svakodnevno istezanje u sklopu joge ili pilatesa, a preporučuje i tople kupke i redovite masaže.

sretna žena bez stresa, molim 10 savjeta kako ipak uloviti trenutak za sebe i opustiti se Transformacija NEVJEROJATNA TRANSFORMACIJA! Kad te depresija baci na dno: Činilo se kako kosi nema spasa, ali nisu odustali... Donald Trump tko bi rekao? Frizirala je Trumpa i otkrila nevjerojatnu tajnu o njegovoj kosi: Bilo je strašno!
Biznis akademija
PROMO
Besplatne video edukacije o digitalnom poslovanju
  • mulag:

    zaboli me

  • kupatilo:

    Tocno.Taj savjet je djelimicno primjenila i moja susjeda inace frizerka.Al jadna zena nihe valjda dobro procitala pa ovo istezati ona primjenila i natezalase.Posljedice idalje crvena leđa i ostavije muž.Zeznuti su ti savjeti.Jos ako ih dobro nerazumjes ode brak k vragu nabrzinu.