Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi tarifni sustav

Zabrana kratkog zaustavljanja u luci 'Franjo Tuđman' naljutila putnike i taksiste

Zračna luka Franjo Tuđman
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/5
04.05.2019.
u 22:10

Navodno je do ove odluke došlo zbog taksista koji nisu platili godišnju kartu za taksi-stajalište koje se nalazi na prostoru parkirališta

Uprava Zračne luke “Franjo Tuđman” od 3. svibnja uvela je novi tarifni sustav parkiranja na aerodromskom parkiralištu. Usluga uobičajena na svim aerodromima, na zagrebačkom aerodromu je vrijedila dvije godine, od njegova otvaranja.

Primjerice, u Parizu, Veneciji i Beču usluga besplatnog parkiranja je 10 minuta, u Ljubljani 15, a u Budimpešti pet minuta. Desetominutno besplatno zaustavljanje automobilom sada je dopušteno samo u Kiss & Fly zoni, na vijaduktu, kao najbližoj točki putničkog terminala.

Zračna luka Franjo Tuđman
1/25

No, ljude koji su u petak na deset minuta došli na parkiralište nitko o tome nije obavijestio, pa su u vjetar bacili 27 kuna.

– To je poslovna odluka kojom se tako osigurava dodatno parkirno mjesto na komercijalnom parkiralištu, a putnicima se nije ništa zabranilo ni ukinulo već i dalje mogu besplatno parkirati na vijaduktu ispred dijela terminala gdje su odlasci – kaže Lidija Capković Martinek iz Odnosa s javnošću Zračne luke Zagreb.

No, neslužbeno, govori se kako je to učinjeno zbog taksista koji nisu platili godišnju kartu za taksi-stajalište, koje se nalazi na prostoru parkirališta. Naime, oni su koristili tih deset besplatnih minuta te su ulijetali na parkiralište, skupljali putnike, izlazili van i na taj način usporavali protok prometa na parkiralištu.

Stoga je jasno da su osim građana ova odluka posebno uznemirila taksiste, koji odbijaju dati 27 kuna samo da pokupe putnika. Ukidanje 10-minutnog besplatnog parkinga moglo bi utjecati i na cijenu taksi prijevoza jer taksisti koji nemaju godišnje karte za stajalište sada plaćaju 27 kuna samo kako bi pokupili klijenta.

Njemačka policija zaplijenila sportske automobile

Ključne riječi

Komentara 17

RO
robertsedlar
22:21 04.05.2019.

Da se u projektiranju samo uzelo pet ljudi koji su u svom životu buli na 50+ svjetskih zračnih luka i pitalo ih za sugestije, do ovoga be bi došlo. Nažalost, naša zračna luka nije uopće prijektirana. 1. Putnik koji uzima rent a car će do auta pokisnuti i strgati kotačić na koferu. 2. Prostor za rent a car bezobrazno mali, a preveliki prostori za preuzimanje prtljage. 3. Nema prostora za pušenje na gate. 4. Gore dolje zbog sortirnice prtljage. 5. Taj prostor za taxije nije natkriven. 6. Nema posebnog prostora za aplikacijske vrste prijevoza. 7. Javni gradski prijevoz udaljen bezrazložno daleko bez nadstršnice na istom. 8. Nedovoljan parking za rent a car. Ponavljam, da se samo pitalo 5-10 putnika koji su letjeli, do ovoga ne bi došlo.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
23:35 04.05.2019.

Dodjite podzemnom...Željeznicom..

DU
Deleted user
22:17 04.05.2019.

I seks od deset minuta košta. Čak i u braku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije