Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Zabrana kratkog zaustavljanja u luci 'Franjo Tuđman' naljutila putnike i taksiste

Navodno je do ove odluke došlo zbog taksista koji nisu platili godišnju kartu za taksi-stajalište koje se nalazi na prostoru parkirališta
04. svibnja 2019. u 22:10 17 komentara 4212 prikaza
Zračna luka Franjo Tuđman
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Uprava Zračne luke “Franjo Tuđman” od 3. svibnja uvela je novi tarifni sustav parkiranja na aerodromskom parkiralištu. Usluga uobičajena na svim aerodromima, na zagrebačkom aerodromu je vrijedila dvije godine, od njegova otvaranja.

Kazna za parking Naljutile ga kazne Vozač automobila zagrebačkih tablica splitskim redarima ostavio ovu poruku

Primjerice, u Parizu, Veneciji i Beču usluga besplatnog parkiranja je 10 minuta, u Ljubljani 15, a u Budimpešti pet minuta. Desetominutno besplatno zaustavljanje automobilom sada je dopušteno samo u Kiss & Fly zoni, na vijaduktu, kao najbližoj točki putničkog terminala.

Zračna luka Franjo Tuđman
1 / 25
Na Danu otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) u subotu u vojarni "Petar Zrinski“ u Zagrebu, posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni preddiplomski studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje...

No, ljude koji su u petak na deset minuta došli na parkiralište nitko o tome nije obavijestio, pa su u vjetar bacili 27 kuna.

dijete pretrčavalo cestu Izbjegnuta tragedija Nevjerojatna reakcija vozača busa nakon što mu je dijete istrčalo na cestu

– To je poslovna odluka kojom se tako osigurava dodatno parkirno mjesto na komercijalnom parkiralištu, a putnicima se nije ništa zabranilo ni ukinulo već i dalje mogu besplatno parkirati na vijaduktu ispred dijela terminala gdje su odlasci – kaže Lidija Capković Martinek iz Odnosa s javnošću Zračne luke Zagreb.

No, neslužbeno, govori se kako je to učinjeno zbog taksista koji nisu platili godišnju kartu za taksi-stajalište, koje se nalazi na prostoru parkirališta. Naime, oni su koristili tih deset besplatnih minuta te su ulijetali na parkiralište, skupljali putnike, izlazili van i na taj način usporavali protok prometa na parkiralištu.

Aerodrom Istanbul Aerodrom Istanbul Ovo će biti najprometnija zračna luka na svijetu, pogledajte kako sada izgleda

Stoga je jasno da su osim građana ova odluka posebno uznemirila taksiste, koji odbijaju dati 27 kuna samo da pokupe putnika. Ukidanje 10-minutnog besplatnog parkinga moglo bi utjecati i na cijenu taksi prijevoza jer taksisti koji nemaju godišnje karte za stajalište sada plaćaju 27 kuna samo kako bi pokupili klijenta.

Njemačka policija zaplijenila sportske automobile

Što je istina, a što mit?
Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno? Evo što kažu stručnjaci
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
 • robertsedlar:

  Da se u projektiranju samo uzelo pet ljudi koji su u svom životu buli na 50+ svjetskih zračnih luka i pitalo ih za sugestije, do ovoga be bi došlo. Nažalost, naša zračna luka nije uopće prijektirana. 1. Putnik koji uzima ... prikaži još! rent a car će do auta pokisnuti i strgati kotačić na koferu. 2. Prostor za rent a car bezobrazno mali, a preveliki prostori za preuzimanje prtljage. 3. Nema prostora za pušenje na gate. 4. Gore dolje zbog sortirnice prtljage. 5. Taj prostor za taxije nije natkriven. 6. Nema posebnog prostora za aplikacijske vrste prijevoza. 7. Javni gradski prijevoz udaljen bezrazložno daleko bez nadstršnice na istom. 8. Nedovoljan parking za rent a car. Ponavljam, da se samo pitalo 5-10 putnika koji su letjeli, do ovoga ne bi došlo.

 • Avatar biga22
  biga22:

  Dodjite podzemnom...Željeznicom..

 • Deleted user:

  I seks od deset minuta košta. Čak i u braku.