Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Toplotni udar

Zaboravio sina (2) ostaviti u vrtiću, dijete umrlo od vrućine u automobilu

Otac zaboravio sina ostaviti u vrtiću
Foto: Youtube
24.06.2014.
u 09:04

Tijekom dana temperatura je bila viša od 30 stupnjeva i dijete nije izdržalo...

Justin Ross Harris (33) iz Georgije vozio se prošle srijede na posao, a usput je trebao ostaviti svog sina u dobi od 22 mjeseca u vrtiću. No, zaboravio je to učiniti pa je dijete ostalo u svojoj sjedalici u automobilu na vrućini.

Tijekom dana temperatura je bila viša od 30 stupnjeva i dijete nije izdržalo. Preminulo je od toplotnog udara. Nakon nekoliko sati Harris se vratio u automobil i krenuo kući kada je na stražnjem sjedalu ugledao svog sina. Odmah se zaustavio na parkiralištu shopping centra. Svjedoci su ispričali da je pokušao djetetu spasiti život.

– Stalno je govorio: ''Što sam to učinio? Što sam to učinio?'' Polegao je sina na tlo i počeo ga oživljavati. No, dijete nije reagiralo – ispričao je svjedok Dale Hamilton za ABC News. Iako Harris tvrdi da je dijete slučajno ostavio u automobilu policija mu ne vjeruje pa su ga uhitili zbog kaznenog djela ubojstva i ugrožavanja djeteta zbog čega je slučaj podijelio javnost.

Dio građana slaže se s policijom, dok drugi tvrde da je riječ o nesretnom slučaju. Čak je prikupljeno i više od 18.000 dolara za njegovu obranu. – Sustav pravde ne može kazniti Harrisa gore nego što je on kaznio sam sebe – rekao je jedan građanin.

U SAD-u prosječno godišnje život izgubi 38 djece jer su ostala u automobilu na vrućini.

>> Ostavila dijete (1) u automobilu na parkiralištu i otišla u Ikeu

>> Djevojčica (3) preminula u autu. Otac je zaključao na 30°C

Komentara 12

IM
Immanuell
15:21 24.06.2014.

Kad sam došao prvi put na razgovor sa sadašnjim gazdom tvrtke gdje radim već 9 godina, postavljeno mi je namjerno upakirano pitanje čiji se kontekst lako može razabrati; ukoliko je u pitanju važna stvar u tvrtki istovremeno s važnom stvari u obitelji (što ti je u životu važnije od životnog partnera i djeteta?) što bih ja kao napravio, odn. čemu bih dao prednost..... Rekao sam da u slučaju ultimativnog zahtjeva tvrtka u tom slučaju definitivno gubi. Ne shvaćam kako netko može toliko trčati za poslom na koji će uvijek kasniti (kad je izumljen automobil, tek onda se vidjelo kako nikad ne stižeš na vrijeme unatoč brzini kretanja), za gazdu nikad nisi dovoljno rano ili dovoljno dugo na poslu, da ugroziš svoje dijete, čak i njegov život. Gazda te nazvao, ti si se uzvrpoljio, on ti tupi na slušalicu, a ti u panici zaboraviš na dijete u autu i ostaviš ga na suncu..... Ako ti krene sr..i da se igraš sa svojim poslom i zahtijeva da nešto napraviš, a ti zbog obiteljskih obveza to nikako ne možeš (npr. voziš dijete u vrtić ili jaslice), imaj granicu, steraj ga u p.m. i prekini vezu. Ako će ti dati otkaz, dat će ti ga. U vežćini slučajeva nakon tako ekstremnih izljeva bijesa dođu sebi, ali jedan dio ne. Nema veze, dijete je najvažnije, a posao ćete već negdje naći. Za takvu budalu i ne treba raditi.

Avatar sjena_vjetra
sjena_vjetra
11:09 24.06.2014.

Neki ljudi ne bi trebali biti roditelji!

CH
chemica
13:51 24.06.2014.

Što li mu je bilo važnije od vlastitog djeteta...Teško shvatljivo. Sjetiš se nakon pola sata do sat vremena maksimalno, da si zaboravio kupiti vrhnje za šlag u dućanu. Ovaj je pak "zaboravio" dijete na plus četrdeset i to cijeli dan. Psihijatri bi ga svakako morali malo proučiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije