Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Franković

'Danas smo čuli da je bilo i eksplozija i strujnih udara, niz je opasnosti u svakoj intervenciji'

Goran Franković,
Foto: Screenshot
21.07.2019.
u 21:06

Mladi je vatrogasac preminuo jučer oko 19 sati dok se nalazio u KBC-u Rebro.

Danas se cijela Hrvatska opraštala i odavala počast mladom vatrogascu Ivanu Galekoviću (24) koji je od posljedica požara, koji je bio na kući u Velikoj Gorici, preminuo.

Što se točno dogodilo, još se istražuje, ali kako upozorava predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske Goran Franković u HRT-ovom Dnevniku, svašta se dogodilo u tom trenutku i svaka intervencija je vrlo opasna što javnost često ne razumije.

Goran Franković,
1/5

Upitan što bi moglo krenuti po zlu u ovom slučaju Franković je odgovorio:

- To je uvijek ono pitanje. Kada smo imali kornatsku tragediju onda smo rekli - to je mala trava pa što se može dogoditi. Tako i ovdje. Na svakoj intervenciji vatrogasci znaju da mogu doživjeti određene probleme. Ovdje smo danas čuli da je bilo i eksplozija i padova različitih predmeta i puknuća određenih vodova i strujnih udara. Znači, niz je opasnosti koji se u samoj intervenciji nalaze a svi naši vatrogasci su obučeni za takve vrste intervencija. Samo što javnost jako malo o tome zna - rekao je Franković.

Podsjećamo, mladi je vatrogasac preminuo jučer oko 19 sati dok se nalazio u KBC-u Rebro. Dojavu o požaru na obiteljskoj kući dobili su oko 16 sati. Uzrok požara kao i uzrok smrti Ivana Galekovića bit će poznatog nakon očevida.



 
Ključne riječi

Komentara 1

OB
ObrenM
23:57 21.07.2019.

Dali je bio opremljen maskom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije