Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završena istraga

Za ubojstva na Smiljkovskom jezeru osumnjičeno pet osoba

makedonija  (1)
Screenshot
03.05.2012.
u 11:37

Od petorice muškaraca iz Skopja trojicu policija izravno sumnjiči za ubojstva, i to 27-godišnjaka i dvojicu braće, 32-godišnjaka i 33-godišnjaka

Makedonska policija kazneno je prijavila pet osoba koje sumnjiči za povezanost s peterostrukim ubojstvom 12. travnja pokraj Smiljkovskog jezera nadomak Skopju. Tijekom operacije "Monstrum" u kojoj je pretraženo 26 objekata u Skopju i okolici uhićeno je 20 osoba protiv kojih je podneseno posebno izvješće zbog sumnje da su počinili "terorističke čine, pomagali u kaznenom djelu te nezakonito proizveli, posjedovali i trgovali oružjem ili eksplozivnim napravama", izvijestio je makedonski MUP.

Petero prvoosumnjičenih za terorizam u dobi su od 27 do 54 godine, a od petorice muškaraca iz Skopja trojicu policija izravno sumnjiči za ubojstva, i to 27-godišnjaka i dvojicu braće, 32-godišnjaka i 33-godišnjaka, dok ostalu dvojicu muškaraca sumnjiče za pomaganje u izvršavanju kaznenog djela. Trojica uhićenih prevezena su kasno sinoć u istražni zatvor u Skopju, a dvojica osumnjičenika još su u bijegu.

Prema prvim informacijama koje je policija doznala od trojice uhićenih, petorka je nakon prethodnog dogovora 12. travnja oko 20 sati iz dviju pušaka i pištolja ubila petoricu muškaraca nakon čega je tamnocrvenom Opel Omegom pobjegla s mjesta ubojstva, jednog od njih odvezli su do graničnog prijelaza i pomogli mu da napusti državu.

Ključne riječi

Komentara 28

OB
-obrisani-
11:50 03.05.2012.

Zašto mediji ne objavi imena ? Afrim Ismailović (32), Agim Ismailović (33) i Alila Demirija (27) su počinioci ubistva, ali je u policijskoj akciji \"Monstrum\" priveden samo Agim Ismailović, dok ostala dvojica su u bekstvu. Fejzi Azirija (54) i Rami i Rami Sejdija (24), i su označeni kao pomagači, saopštio je makedonski MUP

OB
-obrisani-
11:51 03.05.2012.

ni ovo se ne objavljuje : Oružje koje je zaplenjeno u akciji \"Monstrum\" je nađeno u nekoliko objekta. Najveća količina je pronađena kod Feride Bilali (60) iz kumanovskog sela Otlja, u čijoj kući je pronađena municija, kao ramovi za automatskotsko i poluautomatsko oružje i za puškomitraljez. Kod nje su pronađene i radio stanice, maskirne uniforme, košulje, amblemi, legitimacije i album fotografija sa oznakama Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), saopštio je MUP. Oružje je pronađeno i u kući Isnija i Ramadana Asanija, oca i sina u skopskom selu Aračinovo. Kod uhapšenog Nazifa Mehmetija (33) pronađen je pištolj, a kod Ibrahima Zajdinija (28) automatska puška, ramovi sa municijom, signalni pištolj i jedna bmba kašikara. Za još deset uhapšenih MUP je podneo poseban izveštaj Javnom tužilaštva zbog sumnje da su učestvovali u organizovanju, spremanju, izvršavanju, pomaganju i prikrivanju krivičnog dela terorizma.

OB
-obrisani-
11:50 03.05.2012.

krenulo je.....makedonci , bolje se odma predajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije