Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljudi ključ uspjeha

Za stipendiranje 423 učenika - 2,2 mil. kuna

30.11.2017.
u 19:38

Na 600 kuna od Ministartva turizma savkom učeniku i studentu još toliko davat će i partneri u stipendiranju; hoteli, kampovi, agencije...

Sa po šesto kuna Ministarstvo turizma stipendirat će u idućoj školskoj godini 194 učenika i studenta više nego lani, ukupno njih 423. Dosad je resorno turističko ministarstvo sufinanciralo školovanje više od 900 stipendista, a sada će za novih četiristotinjak, koji se obrazuju za ugostiteljsko-turistička zanimanja i zanimanja vezana uz razvoj posebnih oblika turizma, izdvojiti 2,2 milijuna kuna.

U stipendiranju uz Ministarstvo turizma sudjeluju i hoteli, kampovi, turističke agencije te županijske obrtničke komore, koji svakom stipendistu dodaju još po 600 kuna.

– Kvalitetni radnici temelj su nastavka rasta i razvoja jer je u turizmu prvenstveno čovjek ključ uspjeha. Zato aktivno radimo na povećanju atraktivnosti poslova u turizmu kroz stipendiranja. Na taj način potičemo obrazovanje studenata i učenika strukovnih zanimanja te ih povezujemo s budućim poslodavcima još za vrijeme školovanja, a posebno nas veseli što je ove godine iskazan još veći interes za stipendije među učenicima i studentima, ali i velikim turističkim tvrtkama, našim partnerima u ovom projektu – zadovoljan je ministar Cappelli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije