PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NESREĆU KOD STUDENTSKOG DOMA

Za smrt 20-godišnje studentice na zebri optužena dvojica mladića

Zagreb: Upaljene su svijeće na mjestu nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja
Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL
1/3
03.05.2022.
u 09:14

Obojica mladića optužena su za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a optužnicu je protiv njih podiglo ODO Zagreb.

Dvojica mladića u dobi od 22 i 21 godine optuženi su za  nesreću u kojoj je  lani na zebri  kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu poginula  studentica Petra J. (20).  Obojica mladića optužena su za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a optužnicu je protiv njih podiglo ODO Zagreb.  

Prema optužnici, 22 -godišnjak se tereti da je 26. lipnja 2021. u 00.36 upravljao motociklom marke Honda vozeći južnom kolničkom trakom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka. Približavao se obilježenom pješačkom prijelazu pri čemu nije vozio brzinom kojom ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoj motocikl kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Istovremeno je, tereti ga se, prešao motociklom preko uzdužne neisprekidane crte na kolniku, koja dijeli kolnik dvije kolničke trake, na sjevernu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Pretjecao je  vozilo kojim je upravljao 21-godišnjak te još jedno vozilo, koji su se ispred njega zaustavljali ispred obilježenog pješačkog prijelaza. Pretjecao je,  a da se nije uvjerio može li to učiniti tako da bude sigurno za ostale sudionike u prometu.

Što se tiče 21-godišnjaka, on se tereti da je  u trenutku kada ga je motocikl pretjecao, upravljao Audijem te je počeo obilaziti  vozilo koje se zaustavilo ispred njega. Učinio je to, a da se prethodno nije uvjerio može li to učiniti, a da ne ugrozi ostale sudionike u prometu. Zbog takve vožnje, 21-godišnjak je vozilom počeo prelaziti uzdužnu isprekidanu crtu na kolniku koja dijeli kolnik na dva dijela, dok je 22-godišnjak motocikl usmjerio bliže sjevernom rubu kolnika uslijed čega je prednjim dijelom motocikla naletio na pješakinju koja je prelazila kolnik Jarunske ulice preko obilježenog pješačkog prijelaza u smjeru sjevera. Petra J. je od siline udarca poginula na licu mjesta. 

Komentara 1

BF
bf23
08:02 04.05.2022.

Ma ne brinite,siguran sam da su iz društveno prihvatljive obitelji...riješiti će problem tatica,stranka i pravosuđe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije