Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

ZA: Registar je opravdan spasi li se i jedno dijete

Registar pedofila, a osobito trajni, neizbrisivi, s gledišta ljudskih prava te mogućnosti kojekakvih manipulacija nedvojbeno je iznimno osjetljiva “sankcija”.
15. listopada 2009. u 20:56 1 komentara 3 prikaza
pedofil
Foto: Arhivska fotografija

“Pravo” je žrtava pedofilije da cijeli život nose, u najboljem slučaju, “samo” psihološke biljege pretrpljena terora. Po tome i po iskorištavanju nemoći žrtve, a nerijetko i bliskosti s djetetom, grozomorni slučajevi pedofilije među najtežim su mogućim zločinima.

Stoga i nije čudno što se uime zaštite najnevinijih pribjegava i najtežim oblicima zadiranja u prava pojedinaca, pa se upravo na pedofilskim slučajevima temelje zahtjevi za povratom smrtne kazne, kastracijom...

Registar pedofila, a osobito trajni, neizbrisivi, s gledišta ljudskih prava te mogućnosti kojekakvih manipulacija nedvojbeno je iznimno osjetljiva “sankcija”, ali iskustva drugih zemalja, zahtjevi struke, pa i Europe, nameću ga kao nužnost. Dovoljan bi bio i samo jedan primjer spašena djeteta da opravda uvođenje toga registra.

Kad smo svojedobno u Večernjem listu bili objavili novinarski “registar 200 pedofila” na temelju petogodišnjih napisa u medijima, pokazali smo da takav registar nipošto ne smije biti javan te da mogućnost uvida mora biti ograničena strogim pravilima, to slabijim što je težina pedofilskog zločina veća. I kriteriji za ulazak, osobito na neizbrisiv popis pedofila, moraju biti strogo i multidisciplinarno postavljeni.

Trčanje
STIŽE PRAVA ZIMA
Što napraviti da trčanje ostane aktivnost u kojem uživamo, a ne noćna mora
  • Nazbilj:

    Gdje je tu problem sa ljudskim pravima?! Pedofili su neljudi!