Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekorderi

Za obnovu fasada i krovišta virovitičkoj županiji 14,4 mlijuna kuna

kune
Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL
17.06.2015.
u 08:54

Od ukupno prijavljena 22 projekta, odobreno je 17 za sufinanciranje.

S "povučenih" 14,4 milijun kuna, Virovitičko-podravska županija rekorder je po dobivenom novcu na natječaju za sufinanciranje energetske obnove nestambenih zgrada.

Ukupno 85 milijuna kuna, inače, nudilo se na natječaju Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti. Od ukupno prijavljena 22 projekta, odobreno je 17 za sufinanciranje. Obnovit će se fasade, krovišta, stolarije na školama, domovima zdravlja, vrtićima...

- Naša je županija postala lider u energetskoj učinkovitosti u Hrvatskoj, a to će pokazati i konkretne uštede jer realizacijom ovih projekata očekujemo godišnju uštedu od dva do tri milijuna kuna samo u energentima – rekao je župan Tomislav Tolušić. Uz Županiju i VIDRA Agenciju za regionalni razvoj, još su 3,7 milijuna kuna za sufinanciranje izborili gradovi i općine u županiji.

>> Do kraja godine u Dugom Selu veći vrtić i kanalizacija

Foto: Alcatel

Komentara 7

KL
Klarahrv
09:32 17.06.2015.

Koliko vidim sredstva uspiju povuci samo oni gradovi i zupanije gdje kukurikavci ne obnasaju vlast.

UI
Uvijek_iskreno
10:48 17.06.2015.

Bravo Tolušiću, tako se radi!

Avatar johny21
johny21
10:54 17.06.2015.

Bravo Tole samo naprijed!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije