Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HŽ-ova kupovina

Za ministra Hajdaša Dončića sve je čisto oko kolosijeka!

'03.02.2010., Krapina - Krapinsko zagorski zupan Sinisa Hajdas Doncic. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
12.05.2012.
u 16:31

Iako je kupnju kolosijeka od Diokija iniciralo Ministarstvo gospodarstva, ministar prometa tvrdi da je to poslovna odluka HŽ Carga!

HŽ-ova kupovina industrijskog kolosijeka od Diokija za 17,4 milijuna kuna za ministra pomorstva, prometa i infrastrukutre Sinišu Hajdaša Dončića čist je slučaj. On je u razgovoru za radio 101 u subotu kazao je kupovina kolosijeka poslovna odluka HŽ Carga. Hajdaš Dončić je naveo i da je HŽ Cargo već prije pokazivao interes za Diokijev kolosijek i da o tome postoji dokumentacija. Kupnju kolosijeka je pak pravdao dolazećom liberalizacijom u željezničkom prometu i time pripremom HŽ Carga na nadolazeću konkurenciju. Tako je najavio da će HŽ Cargo kupovati i druge industrijske kolosijeke. Cijenu od 17,4 milijuna kuna za 26883 metara dug kolosijek čija je vrijednost oko 700.000 kuna pravda je i zemljištem od 27.368 četvornih metara.

No kupnja Diokijevog kolosijeka ipak nije poslovna odluka HŽ Carga za što je dokaz i odluka Vlade kojom se odobrava zaduženje Carga za kupnju tog kolosijeka i u kojoj se navodi da je inicijativom Ministarstva gospodarstva vezanom uz rješavanje problematike Diokija dogovoreno uključivanje HŽ Carga u taj proces kroz kupnju industrijskog kolosijeka!

HŽ Cargo pak, kažu nam upućeni, nikad prije nije bio zainteresiran za sporni kolosijek te dodaju da je krajem prošle godine Dioki sam nudio tvrtki Agit, koja je u vlasništvu Carga da kupi taj kolosijek. No sve je ostalo na tom prijedlogu. Usto, sporno je i zašto je Cargo kupio kolosijek, a ne HŽ Infrasturktura, tvrtka koja upravlja prugama i kolosijecima. Zemljište koje se navodi, bezvrijedno je. Dugo je oko 2,6 kilometra, široko svega nekoliko metara i na njemu je kolosijek.

Komentara 13

NE
neverane
17:20 12.05.2012.

Da je plaćao iz vlastita džepa,cjenjkao bi se i za 600.000,a kad je iz našeg,može i za 17 milijuna,jel tako Bajiću?

Avatar Drveni Jo
Drveni Jo
17:43 12.05.2012.

Jeee, kaj bi se on sad mešal! Čačić bude to sve obavil kak treba, kaj ne!!!

LI
Livi
17:04 12.05.2012.

Eto sad bi trebalo i najvecim slijepcima biti jasno zasto su u tri-cetiri mjeseca napravili toliko gubitaka. Njemu je sve cisto iako stoje da je nekretninu od 700.000 platio 17,4 milijuna. I treba se nadati da nase pravosudje radi svoj posao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije