Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konačno konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća

Za Keruma sutra barem 16 glasova

22.06.2009.
u 19:54

Premda Jure Šundov, Kerumov dogradonačelnik, kaže da ništa nije gotovo oko podjele vlasti i da nikakva koalicija s HDZ-om nije potpisana, sasvim je izvjesno da će Tomislav Gojo iz redova HDZ-a sutra biti izabran za predsjednika splitskoga Gradskog vijeća.

Glasačka aparatura
Na komentare da su Splićani prevareni jer da su htjeli glasati za HDZ, ne bi izabrali Keruma, Šundov odgovara kako onaj tko upravlja gradom, a nije osigurao aparaturu za glasovanje, nije ozbiljan gradonačelnik.

To potvrđuje i Kerum, koji nam je rekao da mu je najvažnija stabilna gradska vlast, a uz podršku četvero HDZ-ovih, nezavisnom Ljubicom Vrdoljak i dvojicom pravaša imat će sigurnih 16 ruku.

Splitski hadezeovci, unatoč najavama, sjednicu svog gradskog odbora nisu održali u subotu, već će se sastati netom prije konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća. Željana Kalaš, šefica HDZ-a, kaže da u fokusu rasprave neće biti njezina eventualna smjena, o kojoj svi naveliko bruje, već isključivo novi saziv Gradskog vijeća.

Iako je bila prva na listi svoje stranke, u njemu neće sjediti jer će mandat prepustiti Goji, koji je bio osmi. I dok je o Gradskom vijeću uglavnom sve poznato, nepoznanica je tko će biti Kerumovi pročelnici, odnosno pit buli, kako ih je on sam već nazvao. Ako je suditi po Šundovljevim riječima, iako je naglasio da je to njegov osobni stav, u splitskoj vlasti bit će Željkovi ljudi.

Iskonovcu kultura
Osim toga, ni HDZ, barem službeno, za sada nema imena koja pretendiraju na mjesta pročelnika. Upravo suprotno. Navodno će pasivno podržavati Keruma i čekati da pogriješi.

Iz Kerumovih krugova informacije ne cure pa je vrlo teško kalkulirati kome će dati povjerenje.

Kako Večernjak doznaje, pročelnik za kulturu mogao bi biti Marko Pecotić, inženjer pomorstva i prvi tenor u klapi Iskon.

Mnogi Splićani posljednjih dana pokušavaju doći do Keruma i biti mu što bliže ne bi li dobili kakvu dobru fotelju u Banovini. Ponude za pomoć pljušte mu sa svih strana. Posebice političari “opće prakse”. Kako u Gradu, tako i u Županiji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije