Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAGLASAK

Za junake - humanitarci?!

25.09.2006.
u 19:18

U svojoj sjajnoj dokumentarnoj ratnoj prozi "Ništa lažno" vukovarski branitelj s Trpinjske ceste Predrag Matić Fred, suborac Blage Zadre, piše kako ga je bila oduševila obavijest da je odlikovan najvišim ratnim odlikovanjem, ali mu je oduševljenje splasnulo kad je saznao da ga za to priznanje nije predložio nitko iz državne i vojne hijerarhije nego jedna humanitarna organizacija! I ovih se dana, kad je MORH trebao nabaviti uniforme za svečano postrojavanje pripadnika 204. brigade, a nabavio ih je samo neznatan broj, trebalo obratiti nekoj humanitarnoj organizaciji koja bi možda pomogla gdje je država iznevjerila. Istina, time bi se priznalo kako se vlasti maćehinski odnose prema braniteljima, ali što bi u tome bilo neobično!?

Možda se čak neka humanitarna organizacja za koju buduću sličnu prigodu i ponudi kad njezini dužnosnici vide žalosne slike vukovarskih heroja u različitim civilnim hlačama, trapericama, šarenim vestama i drugoj svakidašnjoj odjeći, kao da su u redu pred pučkom kuhinjom, pred prodavaonicom u kojoj je velika rasprodaja ili pred ulazom na neki pučki sajam koji će se netom otvoriti.

Zar su doista država i MORH toliko siromašni da za ljude koji su prvi stali na branik Hrvatske i koji su već doživjeli nepravde (na ovo postrojavnje čekali su 15 godina!) nije mogla naći prikladna prigodna odjeća po kojoj bi se vidjelo dostojanstvo zemlje koju su branili i vlastito dostojanstvo koje im ta zemlja priznaje! Ovako, država ih je vratila na početak, u vrijeme kad su u istoj odjeći u kakvoj su se sada postrojili krenuli u obranu Hrvatske! Koji cinizam! Još veći je cinizam kad o troškovima kao jednom od razloga izostanka uniformi govori Stjepan Mesić, kojemu na skupim svjetskim putovanjima Hrvatska još služi samo za kratki odmor i predah!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije