Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poništava se postupak javne nabave

Za gradnju Piškornice stigle dvije dvostruko skuplje ponude

Sanacijsko odlagalište otpada Piškornica
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
02.12.2021.
u 23:14

Sad se govori da bi radovi mogli početi 2022., a RCGO bi proradio 2024. Dakako, ako se opet nešto ne zakomplicira

Poništit će se postupak javne nabave za dostavu ponuda za projektiranje i izvođenje radova na izgradnji Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica.

Najavljeno je to nakon sastanka koprivničko-križevačkog župana Darka Korena, varaždinskog župana Anđelka Stričaka, zamjenice župana Krapinsko-zagorske županije Jasne Petek i načelnika Općine Koprivnički Ivanec Zorana Vrabelja s ministrom gospodarstva Tomislavom Ćorićem. Projekt je zapeo oko cijene izvođenja radova jer su oba ponuđača, Strabag i grčki Hellector u partnerstvu s G.T. Tradeom iz Splita, dostavili previsoke ponude.

Strabag je bio spreman posao odraditi za 677 milijuna kuna, a Grci za 716 milijuna, što je dvostruko više od predviđene vrijednosti projekta od 347 milijuna kuna. Dakle, jedna je ponuda bila veća za 95, a druga za 106 posto od procjene! Očito je takvim ponudama kumovalo i divljanje cijene građevinskog materijala.

Cijeli je projekt RCGO Piškornica vrijedan 448 milijuna kuna, a sredstva za financiranje dobivena su nakon što su EU i JASPERS 2018. odobrili studiju izvedivosti. U tvrtki Piškornica ističu da je na sastanku s ministrom dana podrška nastavku projekta RCGO-a Piškornica.

RCGO Piškornica pokrivat će područje s oko 530.000 stanovnika u 110 općina i gradova u četiri županije sjeverozapadne Hrvatske. Vlada je na sjednici održanoj u lipnju 2014. godine donijela odluku o proglašenju projekta RCGO-a Piškornica strateškim projektom Republike Hrvatske. Od 2015. se govori da će izgradnja započeti "uskoro".

Sad se govori da bi radovi mogli početi 2022., a RCGO bi proradio 2024. Dakako, ako se opet nešto ne zakomplicira.

VIDEO Miroslav Škoro održao presicu o čovjeku koji tvrdi da su ga Srbi pretukli jer je naručio njegovu pjesmu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije