Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAELSKI PATENT

Za deset dana u Hrvatsku stižu maske s antivirusnim svojstvima

zaštitne maske
10.07.2020.
u 16:39

Slične su klasičnim kirurškim maskama, ali ove maske imaju dva sloja bakar-oksida, spoja koji ima antivirusna i antibakterijska svojstva

U Hrvatsku za 10 dana stiže 128.000 maski koje imaju antivirusno i antibakterijsko djelovanje.

Maske uvozi tvrtka Rinigard iz Zagreba u suradnji s tvrtkom Olvitech, koja je ovlašteni prodajni partner za Europu i niz drugih teritorija.

Slične su klasičnim kirurškim maskama, ali ove maske imaju dva sloja bakar-oksida, spoja koji ima antivirusna i antibakterijska svojstva, a u njima je još jedan filter te u 99,9 posto slučajeva zaustavljaju čestice.

 

Maske su patent izraelske tvrtke MedCu, no proizvode se u Kini.

Nositi se mogu s obje strane, a iako nisu perive koristiti se mogu više puta. Procjenjuje se da osoba jednu masku može nositi u prosjeku mjesec dana. Naime, virusi i bakterije koji dođu u doticaj s maskom odmah se uništavaju pa su zbog toga nosive više puta.

Vlaga, znoj ili slina ne smanjuju učinak maske, a masku nije potrebno niti sušiti nakon korištenja te ne zahtjeva nikakvo posebno održavanje, poput sterilizacije. Jedino što može utjecati na njezinu učinkovitost je ako ima vidljiva oštećenja, poput rupa.

Maske će stići u paketima po pet komada i moći će se kupiti u ljekarnama.

Ključne riječi

Komentara 3

M1
MP-111
17:21 10.07.2020.

Made in China hahhhahhahah

IN
incognito
12:30 11.07.2020.

5 komada cca. 200kn! Ljudi što duže bez maske, disite zrak, na planinama, moru, selu. Vozite bicikl i pijte C-vitamin +B12. Stvarajte imunitet!

JU
jumbo2110
18:49 10.07.2020.

Prodaju muda za bubrege

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije