Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Supetru

Svpetrvs hoteli ušli u posjed nekretnina kojima se koristio NK Jadran; Marković: Ovo nije gotovo!

Policija i sudski izvršitelji kod DVD Supetar kojem prijeti ovrha
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/15
25.05.2022.
u 10:29

Provedena je sudska ovrha na temelju pravomoćne odluke Županijskog suda u Splitu iz 2020. godine. Riječ je o kompliciranom sporu između Svpetrvs hotela i Grada Supetra, u kojem obje strane imaju pravomoćne presude pa gradonačelnica Supetra Ivana Marković najavljuje daljnje pravne korake.

Svpetrvs hoteli ušli su u posjed prostora ispod tribina nogometnog igrališta u Supetru i dijela boćališta, u čijem posjedu je bio Nogometni klub Jadran.

Provedena je sudska ovrha na temelju pravomoćne odluke Županijskog suda u Splitu iz 2020. godine. Riječ je o kompliciranom sporu između Svpetrvs hotela i Grada Supetra u kojem obje strane imaju pravomoćne presude pa gradonačelnica Supetra Ivana Marković najavljuje daljnje pravne korake. – Ovo nije kraj, imamo puno pravnih instrumenata na raspolaganju – rekla je Marković koja je nakon provedene ovrhe dala izjavu novinarima.

– Usprkos rješenju Upravnog suda da je privatizacija bila nelegalna i da je trebalo rasknjižiti ove dvije čestice sa Svpetrvs hotela i usprkos činjenici da NK Jadran ima pravomoćnu presudu koja mu daje pravo koristiti se ovim nekretninama, ovrha je provedena. Krenuli smo dalje, pokrenuli smo pravne postupke, jedan je tužba da se ovrha proglasi nedopuštenom, što nije odgodilo ovrhu, ali sad kreće u proceduru. Poslala sam i dvije predstavke Hrvatskom saboru, Odboru za pravosuđe. Jedna je bila zbog pritiska koji je radila pravna zastupnica Svpetrvs hotela Cherie Blair, gdje je pokušala djelovati na institucije Grada, gradske vijećnike i mene da ne donesemo zakonsku odluku o nerazvrstanim cestama, što je obveza jedinica lokalne samouprave, a druga je vezana za djelovanje, odnosno nedjelovanje Županijskog državnog odvjetništva koje je nakon poništenja rješenja o privatizaciji trebalo pokrenuti postupak isknjižbe Svpetrvs hotela. Tražili smo od Sabora da se ispita odgovornost zašto se to nije napravilo. Državnom odvjetništvu postali smo zahtjev za provedbom tog rješenja – rekla je Marković i najavila kako će NK Jadran pokrenuti postupak za iseljenje Svpetrvs hotela.

– Nogometni klub Jadran ima pravo biti na obje čestice i to dokle god klub postoji, a ovo je sportska zona. Ništa se ne smije graditi niti prenamijeniti – naglasila je Marković.

Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrvs hotela, zadovoljan je zbog provođenja ovrhe.

Dvije pravomoćne sudske presude su provedene, a ostale dvije parnice koje se vode između NK Jadrana i Svpetrvs hotela su u tijeku – rekao je Alajbeg.

Svpetrvs hoteli došli su u posjed u naravi starog vatrogasnog doma i boćališta. On naglašava kako su Svpetrvs hoteli čekali da se izgradi novi vatrogasni dom i da se vatrogasci presele pa su tek onda krenuli s ovrhom.

– Boćarima je nuđeno prije ovoga da potpišu ugovor s vlasnikom i da za relativno mali iznos mogu i dalje igrati, odnosno koristiti ovaj teren dok im se ne napravi novi, odnosno dok se ne snađu. Oni su to odbili, mislim na svoju štetu. Svpetrvs hoteli uvijek su bili za dogovor, nikad nisu bagerima ništa rušili – zaključio je Alajbeg aludirajući na uklanjanje zidića s ceste oko koje se također spore.


 
Ključne riječi

Komentara 12

LL
lijepa_li si
10:38 25.05.2022.

ovo nije kraj, reče drugarca gradonačelnica.. što li slijedi?

BE
bezvrijedanyugodinar
11:13 25.05.2022.

Drugarica misli da se ne treba zakona držat ko pijan plota

UG
ugota
11:15 25.05.2022.

Nema veze sto je gradnacelnica dali je partizanka ili vjestica on je upravu na ovom slucaju hoteli su svi uzgradnjeni na privatnom zemljistu a put do groblja i nogometno igraliste je opcinisko a ovem lopovu nikad dosta prevario je bankeke u Ameriku posudio novac za restoran koji nije vrijedio 2 kune sakrio novac i otisio u stecaj - benkrapt -. samo da ne jebe ko sto su u proslosti u Supetru neki bogati ljudi izgubili glava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije