Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oskvrnuo spomenik

Za četiri ćirilična slova S na spomeniku kriv mladić iz Borova

Spomenik, Borovo selo
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/4
01.06.2012.
u 12:44

Iz policije ne navode nikakve podatke vezano za identitet osumnjičenika protiv kojega je podnesena kaznena prijava

VUKOVAR – Poslije nešto više od tri tjedna kriminalističke istrage policija je pronašla osobu koja je u noći na 7. svibnja oskvrnula spomenik dvanaestorici hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu. Prema navodima policije, odgovaran za skrnavljenje spomenika 20-godišnji je hrvatski državljanin iz Borova.

Iz policije ne navode nikakve podatke vezano za identitet osumnjičenika protiv kojega je podnesena kaznena prijava.

On je svega nekoliko dana nakon što je obilježena obljetnica stradanja 12 redarstvenika 1991. godine u Borovu Selu razbacao vijence i lampaše te preko spomenika i imena ubijenih redarstvenika bijelim sprejem ispisao četiri ćirilična slova S. I na obližnjoj prodavaonici istim je sprejem napisao riječ Srbija.

Ovo je inače najteži incident u Borovu Selu otkako je postavljen spomenik 2006. godine.

Slučajnost ili ne, ali četiri dana prije, na dan kada je obilježavano stradanje policajaca, podno spomen obilježja postavljena je  i ploča na kojoj je napisano što se i kako 2. svibnja 1991. godine dogodilo u Borovu Selu. Postavljanje ploče izazvalo je i burne reakcije općinskih vijećnika koji su održali i izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća, a tvrde da se nitko nije konzultirao s njima  niti ih pitao o tome, a nije zatražena ni bilo kakva dozvola ili suglasnost općinskih vlasti.

Komentara 17

BA
Batman9
13:06 01.06.2012.

Gdje su sada oni koji se zgrazaju kad se ruse spomenici NOBa?????

IG
igor1063zg
13:42 01.06.2012.

Smrad!!!

LU
luja
17:43 01.06.2012.

Gradani imaju pravo na vise informacija kao i invormaciju o kazni koja bude slijedila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije