Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cijene

Za bazu podataka korisnika HRT nudio 30 posto popusta!

HRT (1)
Davor Višnjić/Pixsell
18.09.2012.
u 13:02

Cjenik s distributerima nije dogovoren, a osim visokih cijena, u njemu su sporne ponude o popustima na redistribuciju

HRT je planirao od kabelskih i TV operatora ukupno uprihoditi 40-ak milijuna kuna za redistribuciju prva dva programa javne televizije u godini dana. A pristali bi i na 30 posto manje novca ako bi im operatori ustupili bazu podataka s imenom, prezimenom i OIB-om korisnika. Operatori nisu pristali na taj ugovor pa samim tim ni na dijeljenje baze podataka.

– Istina, ta odredba postoji u cjeniku i potpuno je nezakonita. HRT nema prava od nas tražiti baze podataka ni u kojem slučaju. Možemo pregovarati o modelu jednog računa s TV pristojbom, Francuska primjerice ima odličan model takvog tipa. No, baze podataka nitko ne smije tražiti od nas – kazao je Petar Čavlović, predsjednik Udruge telekom-operatora pri HGK, i dodao da su operatori spremni platiti fer naknadu i prema pravom modelu.

Podsjetimo, Prvi program HTV-a po korisniku stoji 4 kune, a Drugi dvije kune ako ga operatori emitiraju u osnovnom paketu, a ako bi ga željeli staviti u neki prošireni paket, dodatno bi se pregovaralo. Riječ je o cijenama prema posljednjem cjeniku, koji je donio bivši predsjednik uprave HRT-a Josip Popovac. Budući da operatori nisu pristali na taj cjenik, zakonski gledano u sivoj su zoni jer HRT-u ne plaćaju naknadu, potvrdio je P. Čavlović.

Naknada za redistribuciju poskupjela im je deseterostruko za oba programa jer su 2011. godine, u skladu s EBU-om, plaćali 40-ak lipa po pretplatniku mjesečno. Pregovori su, tvrdi Petar Čavlović, trenutačno u mirovanju i vjerojatno će dočekati imenovanje novog ravnatelja HRT-a i nove uprave.

Komentara 19

Avatar Hazl113
Hazl113
13:11 18.09.2012.

Znači po tome ja dva puta plaćam jedan te isti program od javne televizije kao i dva puta PDV.

NM
nije_mi_dobro
13:25 18.09.2012.

Želim da mi HRT blokira svoje programe koje emitira u mrežu i prestane mi naplaćivati mjesečnu naknadu. Skuplja su njihova 2 programa nego paketi drugih od 40 programa.

IS
isuskristkomunist
13:11 18.09.2012.

Haha! HRT zeli ilegalan pristup korisnickim podacima jer zele slati racun i onima koji ne koriste njihove usluge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije