Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nijemci potvrdili

Nije bila namještaljka, Varoufakis je pokazao srednji prst

Yanis Varoufakis
Foto: Youtube Screenshot
1/2
19.03.2015.
u 13:56

Grčki ministar ipak je pokazao srednji prst, ali ne Njemačkoj. No ZDF je iskoristio priliku za promociju vlastitog televizijskog showa

Prije nekoliko dana mediji su izvijestili da je grčki ministar Yanis Varoufakis tijekom predavanja na Subversive festivalu u Zagrebu pokazao srednji prst Njemačkoj. Nije trebalo dugo da ministar prizna kako je pokazao srednji prst, ali i demantira da je on bio usmjeren Njemačkoj. Njegove navode potvrdili su i organizatori festivala Srećko Horvat i Igor Štiks.

Strasti se se potom stišale, ali ne zadugo. Jučer je njemački ZDF priopćio da je Varoufakisov srednji prst bila montaža, a kako bi to i ''dokazao'', objavio je snimku koja prikazuje rad njihovih djelatnika na spornoj montaži. Mnogi europski mediji nasjeli su priči i prenijeli ZDF-ove tvrdnje.

I baš kad se situacija opet počela zahuktavati, Bild je danas objavio da je ZDF-ovo priznanje o montaži u stvari lažno i kako je riječ o samo o pametno smišljenoj reklami za večerašnji televizijski talk show komičara Jana Böhmermanna (34).

ZDF je potom i sam priznao krivotvorinu nazvavši je satirom. Dakle, Varoufakisov srednji prst je stvaran i nije bio usmjeren Njemačkoj, a ZDF se ispričao svim medijima što je ''vrući krumpir'' iskoristio u PR svrhe.

>>Pogledajte kako je Varoufakis u Zagrebu Nijemcima pokazao srednji prst

>>Varoufakis na udaru kritika nakon fotkanja u luksuznom stanu

Komentara 8

DU
Deleted user
14:12 19.03.2015.

Pustimo mi srednji prst, činjenica da je u EU regija s najvećom gustoćom Porsche terenaca 4x4 u Grčkoj, nalik našem Obrovcu odnosno kamenjar pusti. Oni koji prate automobile znaju da mu je cijena blizu 50-60 tisuća eura, ovisno o opremi - pa sad razmislite o kupovnoj moći tamošnjih pastira i njihovih potomaka odnosno ovce unosnije od bilo čega u Njemačkoj, zar ne? Jasno, da nije bilo subvencija EU - ne bi niti bilo takvog voznog parka... I sad navrli njem. bankari da se vraćaju grčki krediti, a odgovor pastira je znan - srednjak uvis i bjež u brda. Iz njega progovorio duh predaka, a moglo je i gore - zamislite bos. grb uperen prema Njemačkoj!

Avatar herbe
herbe
15:07 19.03.2015.

YAHOO . . .ZDF: Böhmermanns Varoufakis-Beitrag war Satire Očito da autor Večernje Lista nezna nemački .

RM
rmd3
19:26 19.03.2015.

Kolko god mi se Grci ne svidjali svojom retorikom kojom su vodili drzavu ko mi Hrvati znači pljačkali sami sebe,moram im priznat da imaju ono što niko u EU nema a to je da imaju karakter reč što misle o EU dok mi skupimo ruke i glancamo cipele NATO-u i Evropi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije