Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporna snimka

Pogledajte kako je Varoufakis u Zagrebu Nijemcima pokazao srednji prst

Yanis Varoufakis
Foto: Youtube Screenshot
1/3
16.03.2015.
u 08:31

Vidno uznemireni Varoufakis osporio je autentičnost videosnimke

Cijela Njemačka jutros priča samo o jednoj temi – je li grčki ministar financija Yanis Varoufakis Nijemcima pokazao srednji prst na nastupu na Subversive festivalu u Zagrebu? Svi njemački najutjecajniji mediji Spiegel, Bild, Focus... pitaju se da li je zbilja Varoufakis primitivnom gestom uvrijedio Nijemce.

Naime, Varoufakis je sinoć prvi put nastupao na njemačkoj televiziji u veoma gledanoj emisiji voditelja Guenthera Jaucha na ARD-u – prvom programu njemačke javne televizije. Vrhunac emisije bio je kada je Jauch Varoufakisu pustio video iz svibnja 2013. u kojemu Varoufakis na festivalu u Zagrebu pred brojnom publikom kaže:

– Grčka je u siječnju 2010. jednostavno trebala objaviti da nije u stanju ispuniti svoje obveze u eurima, kako je učinila Argentina, i Njemačkoj pokazati srednji prst (podiže lijevu ruku i pokazuje srednji prst) i reći: "Sada sami rješavajte problem".

Vidno uznemireni Varoufakis osporio je autentičnost videosnimke.

– Video je lažan. Taj prst nisam nikad pokazao. Prst je montiran. To vam kažem bez dvojbe, i vjerujte mi – kazao je Varoufakis. Svi njemački mediji odmah su pozvali stručnjake za videomontažu i oni su jednoglasni – nije bilo montaže, video je stvaran. Emisiju na ARD-u sinoć je gledalo nekoliko milijuna Nijemaca. Bild se jutros na naslovnici portala pita: Varoufakis lagao milijunima Nijemaca?

Sporni trenutak vidljiv je u 01:57.

>> Varoufakis na udaru kritika nakon fotkanja u luksuznom stanu

Komentara 44

MA
Malenkost
08:51 16.03.2015.

Ovo je slika i prilika balkanskih politicara. Ljevica !? sebe naziva radikalna ljevica!! Kao i nas Jospovic - ha ha ha ! imati milijone i Stanove i dobru platu i onda siriti proleterske parole ! Divno !!! grci su sklonilii 800 Milijardi u Svicarsku !! a sad se prave sirotinja- a njihova stvarna sirotinja treba mrziti Merkelicu - koja ljevicarska Montaza!! A puk Miran i trpi kao i u HR. Balkan!!

PL
plotto
08:50 16.03.2015.

Varoufakis je isto što su mu bili prethodnici,a to je zanimanje kojeg se posprdno naziva - profesionalni lažov.

BA
balic
08:46 16.03.2015.

I to je u politici,hahaha montirali mu srednji prst,Dobro da nije rekao kako to nije on nego da su drugom njegovu glavu montirali..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije