Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet hrvatskoj

Wootton: Johnson je govorio o eurozoni, a ne članstvu u EU

wootton (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
04.09.2012.
u 15:50

Postoji veliki broj vrlo zanimljivih razvojnih projekata u Hrvatskoj u kojima svojim znanjem i iskustvom možemo sudjelovati, a u Rijeci je najzanimljiviji projekt Watterfront, kaže Wootton

Gradonačelnik londonskog Cityja Alderman David Wootton koji predvodi skupinu britanskih poslovnih ljudi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj danas je, nakon sastanka s predsjednikom RH Ivom Josipovićem, radnog doručka s ministrom financija Slavkom Linićem i guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem u Zagrebu, posjetio i Rijeku.

Na sastanku s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom, Wootton, prvi čovjek najmoćnijeg svjetskog financijskog središta, predstavio je potencijal Cityja i s domaćinima razgovarao o mogućnostima gospodarske suradnje u velikim riječkim projektima – daljnjem razvoju Luke kroz projekt Rijeka Gateway, nizinskoj pruzi Rijeka – Zagreb, zračnoj luci i drugim investicijskim projektima na riječkom području.

– Postoji veliki broj vrlo zanimljivih razvojnih projekata u Hrvatskoj u kojima svojim znanjem i iskustvom možemo sudjelovati, a u Rijeci je najzanimljiviji projekt Watterfront koji na atraktivnom području grada obuhvaća gospodarstvo, stanogradnju i turizam – kazao je Wootton dodajući da je cilj posjeta vidjeti što britansko gospodarstvo može ponuditi kako bi pridonijelo razvoju Rijeke i Hrvatske.

Odgovarajući na novinarski upit, Wootton je komentirao i kolumnu gradonačelnika Londona Borisa Johnsona u britanskom dnevniku Telegraph u kojoj je Johnson poručio Hrvatima da ne idu u EU i "ne diraju kunu" rekavši da je Johnson govorio o članstvu u eurozoni, a ne u EU.

– Ako pažljivo pročitate tekst, vidjet ćete da je Johnson govorio o eurozoni, a ne EU. Kao što znate, kazao je, Velika Britanija vjerna je članica EU, vrlo zainteresirana za jedinstveno tržište, a nije u eurozoni – kazao je dodajući kako smatra da se Johnson osvrnuo na rasprave koje se o toj temi vode i u Velikoj Britaniji i drugim europskim zemljama i da članak ne treba čitati kao poruku da se Hrvatska treba suspregnuti ulasku u EU koju, kazao je, Velika Britanija na tom putu podržava.

Komentara 9

OB
-obrisani-
20:11 04.09.2012.

Šta ovaj moćnik radi u zemlji Ober-lopova ?

Avatar neidemdalje
neidemdalje
23:47 04.09.2012.

recimo da je ovaj lik tumač tuđih govora i da je točno "preveo" šta je onaj drugi rekao ili mislio ... no mi nemamo izbor kao neke stare članice već ulaskom u euroslaviju moramo preuzeti i euro kao valutu samo što to neide automatski već se moraju zadovoljiti određeni parametri kao manjak u proračunu ... uglavnom gaće su spuštene e sad hoćeli biti sa vazelinom ili ne vidjet ćemo...

CI
cicibela
17:54 04.09.2012.

Većina Britanaca želi izići iz EU i traže referendum. Ovaj dudek glumata kao da se obraća neinformiranom zulu plemenu. A u Rijeku je došao da preduhitri Nijemce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije