Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

William Montgomery dobio policijsku zaštitu zbog prijetnji

22.11.2008.
u 12:14

Bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj William Montgomery, koji živi u Popovićima u Konavlima, dobio je policijsku zaštitu zbog prijetnji, potvrdio je danas zamjenik načelnika dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Kukrika.

Kukrika nije precizirao o kakvim prijetnjama je riječ niti je želio komentirati navode u tisku.

Tisak je objavio da je Montgomery dobio 24-satnu zaštitu zbog prijetnji smrću i to doveli u vezu sa slučajem "pet zvjezdica". Navode, naime, da bi Montgomery uskoro trebao svjedočiti protiv dubrovačkog poduzetnika Antuna Kralja i njegovog sina Antoana te bivšeg pročelnika za izdavanje građevinskih dozvola u županijskoj upravi Ive Žeravice. Njih je vlasnik Jadranskih luksuznih hotela (JLH) Goran Štrok prijavio da su od njega iznuđivali novac kako bi dobio potrebne dozvole za otvaranje hotela Bellevue.

Protiv oca i sina Kralja i Žeravice, podignuta je optužnica zbog traženja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na kazneno djelo.

Inače, zbog prijetnji ubojstvom Antoan Kralj je također pod policijskom zaštitom, što je policija potvrdila početkom studenog.

Mediji napominju i da je Montgomery bio prijatelj s ubijenim Ivom Pukanićem i u tome vide još jedan mogući motiv prijetnji.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije