Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO ZARAZNA

WHO pozvao na cijepljenje protiv bolesti koja je aktivna u susjedstvu: 'Prisutna je u više od 50 zemalja'

2020. U Hrvatskoj počelo cijepljenje protiv koronavirusa
Foto: Sasa Miljevic/PIXSELL
1/3
19.03.2024.
u 18:20

Ospice su jako zarazna virusna bolest koja izaziva simptome nalik gripi i osip. Ponekad može biti smrtonosna, ali se može spriječiti s dvije doze cjepiva

WHO je u utorak pozvao na cijepljenje djece koja za vrijeme pandemije covida-19 nisu cijepljena protiv ospica, naglasivši da se ta bolest prošle godine pojavila u više od 50 zemalja. U protekloj godini ospice su se pojavile u više od 50 zemalja, dvostruko više nego 2022., rekla je Kate O'Brien, direktorica WHO-a za imunizaciju, na virtualnoj konferenciji za novinare.

Ospice su jako zarazna virusna bolest koja izaziva simptome nalik gripi i osip. Ponekad može biti smrtonosna, ali se može spriječiti s dvije doze cjepiva.

Zbog pandemije covida -19 gotovo 60 milijuna djece u svijetu propustilo je cijepiti se, rekla je O'Brien, istaknuvši da je "zaista od ključne važnosti" da se to nadoknadi. Na cijepljenje protiv ospica u ponedjeljak je pozvao i Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Grade novo čudo u Italiji: Testirali vlak koji levitira, moći će juriti i 200 km/h

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije