Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEPEO NA NEBU

Vulkanska prašina zatvorila zračne luke u Splitu i Zadru

let
PIXSELL
09.05.2010.
u 12:40

Na linijama između Europe i Sjeverne Amerike bilo je mnogo kašnjenja zato što su zrakoplovi zaobilazili oblak.

Zbog vulkanske prašine jučer u 14 sati ponovno su zatvorene zračne luke u Splitu i Zadru, izvijestili su iz Croatia Airlinesa. Zrakoplovi su umjesto u Zadar letjeli samo na liniji Zagreb – Pula.
Umjesto u Split i Rim, zrakoplov je letio samo u Rim. Putnici koji su trebali putovati na otkazanim letovima imaju pravo na promjenu datuma putovanja ili povrat novca, stoji u priopćenju.

Španjolska otvorena
Oblak vulkanskoga pepela jučer se nadvio i nad jugoistočnim dijelom Francuske i nad sjevernom Italijom gdje su bile zatvorene zračne luke u Milanu, Pisi i Firenci. U Francuskoj bio je zatvoren samo aerodrom u Nici.

Oblak pepela na vrlo velikim visinama ometao je i zračni promet iznad Atlantika, a na linijama između Europe i Sjeverne Amerike bilo je mnogo kašnjenja zato što su zrakoplovi zaobilazili oblak leteći duljim koridorima. Britanski meteorolozi najavljuju da bi u idućih nekoliko dana pepeo mogao izazvati velike probleme na nebu iznad Velike Britanije, što uključuje i zatvaranje zračnih luka.

U Španjolskoj, u kojoj su zračne luke bile zatvorene u subotu, jučer se promet normalizirao, a posljednja tri od ukupno 19 aerodroma otvorena su sredinom dana.

Vulkan sve aktivniji

No u Portugalu je zračni prostor i jučer bio zatvoren. Kako posljednje snimke islandskoga vulkana Eyjafjallajokulla pokazuju da se njegova aktivnost iz dana u dan pojačava, treba očekivati da će biti još većih problema sa zračnim prometom iznad Europe.

Komentara 12

Avatar Ledeni
Ledeni
19:08 09.05.2010.

Ja ovo niš ne kužim. Pa imaju radare, visinomjere, kontrole leta i štatigajaznam što još. Šta im smeta malo prašine?

OB
-obrisani-
15:09 09.05.2010.

Izbjegavajte kompanje koje se ne brinu da putnicima ponude alternativni prevoz i nemaju organizovan prihvat i zbrinjavanje putnika po odgodjenom, pomjerenom letu. Pravo na povrat novca ili kupovina nove karte je kao ne briga za putnike, jer im opet nene garantuju nista.

RA
Raphael
14:15 09.05.2010.

Bezveze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije