Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija laburista

Vukšić: Vrdoljak tretira radnike kao robove

'21.06.2012. Zagreb Hrvatski Sabor, Branko Vuksic zastupnik Hrvatskih laburista i  predsjednik Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
'Robert Anic/PIXSELL'
30.01.2013.
u 11:22

U kapitalizmu radnike poslodavac ne hrani, poslodavac plaća radnike za svoj rad, rekao je Nikola Vuljanić

Izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na jučerašnjem druženju s poslodavcima "Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike" žestoko su na konferenciji za medije napali Hrvatski laburisti.

– Tom izjavom ministar Ivan Vrdoljak promašio je ne stoljeće, nego tisućljeće. Vratio se u robovlasničko društvo, jer su robovlasnici na taj način tretirali ljude koji su radili za njih. Gospodin Vrdoljak danas radnike tretira kao robove kojima tajkuni, kapitalisti, pa izgleda onda i Vlada, poklanjaju, svojom milošću, plaću – rekao je zastupnik laburista Branko Vukšić i dodao kako je riječ o jednoj od najskandaloznijih izjava u zadnje 22 godine.

Njegov stranački kolega Nikola Vuljanić rekao je da ministrovu plaću na kojoj zahvaljuje realiziraju poslodavci sa sedam milijardi kuna iz poreza na dobit te radnici iz poreza na dohodak sa 11 milijardi.

– Poslodavcima je zahvalio ovako. Radnicima zahvaljuje fleksibilizacijom tržišta rada i zakonom o strateškim investicijama. U kapitalizmu radnike poslodavac ne hrani, poslodavac plaća radnike za svoj rad. Ako ministar misli da poslodavci trebaju hraniti radnike, onda to znači da oni trebaju otvoriti kuhinje u poduzećima i hraniti svoje radnike – zaključio je Vuljanić. 

>> Sindikati: Ministre, ispričajte se zbog dodvoravanja poslodavcima!

Komentara 15

SE
sestrićna
11:29 30.01.2013.

ma ne--on radi za interese hrvatskog naroda :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SO
Somelier
11:49 30.01.2013.

Glup članak totalno a pogotovo glupo tumačenje Laburista izjave ministra Vrdoljaka. Mi jesmo u kapitalizmu ali po nekim naznakama smo i socijalna država. Novac vladi "zarađuje" dobra financijska i fiskalna politika koja ne uzima samo od velikih privrednika.

DU
Deleted user
11:51 30.01.2013.

Nigdje na zapadu nema "topli obroka",ni ti je poslodavac duzan nekog hraniti za vreme radnog vemena,niti su ti obroci placeni,nego na zapadu radnik ima od poslodavca dobru platu,te se od toga moze dostojno hraniti,a kod nas nema ni plate,ni obroka,niti si mozes takvo nesto priusiti,bjedna drzava,kad je takvo sto ovi bjednim poslodavcima dozvolila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije