Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija laburista
Povratak na članak

Vukšić: Vrdoljak tretira radnike kao robove

U kapitalizmu radnike poslodavac ne hrani, poslodavac plaća radnike za svoj rad, rekao je Nikola Vuljanić

Komentari 15

DU
Deleted user
11:51 30.01.2013.

Nigdje na zapadu nema "topli obroka",ni ti je poslodavac duzan nekog hraniti za vreme radnog vemena,niti su ti obroci placeni,nego na zapadu radnik ima od poslodavca dobru platu,te se od toga moze dostojno hraniti,a kod nas nema ni plate,ni obroka,niti si mozes takvo nesto priusiti,bjedna drzava,kad je takvo sto ovi bjednim poslodavcima dozvolila.

VL
SE
sestrićna
11:29 30.01.2013.

ma ne--on radi za interese hrvatskog naroda :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

VL
SO
Somelier
11:49 30.01.2013.

Glup članak totalno a pogotovo glupo tumačenje Laburista izjave ministra Vrdoljaka. Mi jesmo u kapitalizmu ali po nekim naznakama smo i socijalna država. Novac vladi "zarađuje" dobra financijska i fiskalna politika koja ne uzima samo od velikih privrednika.

VL
AC
actros
11:56 30.01.2013.

zbog ovakvih poslodavaca sam otisao 80-tih godina,nemaju postovanja i respekta prema radniku i koliko primjecujem da se nakon 25.god nista nije promjenilo cak je i gore,danas radim za njemca koji me posteno placa i postuje moj rad, nikada vise nebih htio raditi ni kod jednoj hrvatskoj firmi ili kod hrvatskog tj balkanskog obrtnika ili direktora koji su bahati i nemaju sposobnosti.....zato i jesmo danas ,gdje jesmo...

VL
HS
hrvat srcom i dusom
12:24 30.01.2013.

Mozda su upravo samo Laburisti ti koi mogu Hrvatu i radniku vratit dostojanstvo. Drugu opciju nevidim u Hrvatskoj.

VL
HA
Hajro
12:29 30.01.2013.

po ministru ispada da poslodavac radi i daje plaču a radnik ne zaradi ono što dobije . kakva isprika ostavka pa odma se vidi da je nesposoban. skoro se rasplakao dok je govorio poslodavcima i taj bi branio hrvatsku . sramota za nilanovića , nadam se da slovenci ne ratificiraju, pa da ovakvi odu radit kod poslodavaca. uvlakač bezobrazni.

VL
DU
Deleted user
13:26 30.01.2013.

vrdoljak je neizravno samo potvrdio ono što bi svakom pismenom čovjeku trebalo biti jasno- neoliberalni kapitalizam nije ništa drugo nego novo robovlasničko društvo. naime, vlasnici kapitala i korporacija gomilaju profite dok zaposleni rade za minimalac a socijala pada na teret ionako preopterećene države vremenom država postaje taoc grabežljivih kapitalista.. nestaje srednja klasa koja je ustvari pokretač potrošnje a samim tim i proizvodnje na kraju ćemo imati dvoklasno društvo- superbogate i stoku sitnog zuba koja će samo životariti od mrvica tajkuna!

VL
DU
Deleted user
13:42 30.01.2013.

za Hrvatsku bi najgore bilo kad bi i dalje slijedila one koji su je u zadnjih 20g. godina upropastili i financijski i gospodarski i ubili joj nacionalni ponos- sdp-hdz-hns-hss.... osobno ću radije izabrati nekoga tko nije imao prste u upropaštavanju države koja je nastala na tako težak način ulogu dosadašnjih vlasti treba temeljito preispitati.

VL
MO
mozel
13:37 30.01.2013.

U kapitalizmu poslodavac placa svoje radnike svaki prvoga u mjesecu i to po tarifi zakonom odredjeno u toj kapitalistickoj Drzavi ali u komunizmu je drugacije "radi koliko mozes a uzmi koliko ti treba" a u danasnjem "komunizmu" u Hrvatskoj je lutrija za placu,dali ce je dobiti prije nego tvrtka ode u stecaj a privatnici koji imaju tvrtke ako im preostane novca dobit ce i radnik ali ne koliko je ustvari zaradio nego koliko mu "gazda"dade.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
13:51 30.01.2013.

Sada će nam neradnik na državnim jaslama objašnjavati o radnicima. To je valjda po uzoru na šefa stranke koji ima možda par godina staža ali je vječno društveno-politički djelatnik.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
13:53 30.01.2013.

Laburisti se mogu recimo solidarizirati sa radnicima pa neka se svi odreknu pola svojih od svojih premasnih zastupničkih plaćetina. Lesar prvi.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
14:00 30.01.2013.

Je bancho, a tko to nije imao prste u upropaščavanju države? Možda Laburisti? Lesar je bivši sindikalni čelnik iz perioda privatizacije i bivši visoko rangirani Čačićev HNS-ovac.

VL
MR
MrNo
14:13 30.01.2013.

Ministar gleda svijet svojim očima. Koliko je robe morao napraviti ili prodati, posla napraviti da zaradi plaću? Zaboravio je odakle je došao, živi među onima što plaću, koliko god naprave ili ne naprave, dobiju...Vjerovatno onda u tom kontekstu, zamjenio je poslodavca za proračun...

VL
GE
gentlmanst
14:28 30.01.2013.

Sjećam se da sam kao srednjoškolac radio praksu u socijalističkom poduzeću. Radna odjeća i obuća, topli obrok, sokić, svaki sat plaćen, ko je htio više raditi bilo mu je i više plaćeno. Koliko je to novaca bilo? Pa sigurno više od ovih 1600 kuna. Onda su došle 90-te, svi smo pomislili da možemo biti biznismeni, da ćemo živjeti kao Carringtonovi u "Dinastiji", voziti Mercedese, avione i jahte, a da će onaj ko radi za plaću biti vječni gubitnik. 20-tak godina kasnije sretan se može smatrati onaj koji radi i za to NE prima plaću.

VL
SP
spasimohrvatsku
19:42 30.01.2013.

Jel ima još neka stranka da je reagirala na ovu glupu izjavu ministra? Svaka čast laburisti!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.