Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vukovarskim leptirićima donirali 10.000 kuna

Tea Martinčić, članica uprave Hypo banke koja je i predala donaciju, rekla je da je donacija moralna obveza svih pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija
06. prosinca 2012. u 14:32 0 komentara 2 prikaza
vukovarski leptirići
Foto: Branimir Bradarić/VLM

Predstavnici Hypo Alpe-Adria Banke danas su Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Vukovarski leptirići" donirali 10.000 kuna, a novac će biti iskorišten za financiranje stručne pomoći i terapijsko jahanje. Uz vrijedni ček Vukovarskim leptirićima predani su i crteži s blagdanskim i božićnim motivima koje su nacrtala djeca sisačkog dječjeg vrtića Sisak novi. 

– Zahvaljujemo Hypo banci na donaciji koja će djelatnicima i mališanima u udruzi omogućiti radosnije i sadržajnije djetinjstvo. Cilj je aktivnosti koje provode Vukovarski leptirići kvalitetniji život djece koja se od početka života suočavaju s velikim izazovima. U tome nam je potrebna pomoć partnera iz javnog i privatnog sektora – rekla je Viktorija Matin, predsjednica Vukovarskih leptirića. Dodala je da je u udruzi trenutačno 18 djece kojima je potrebno osigurati najrazličitiju pomoć i podršku u odrastanju. Istaknula je i da im velik problem predstavlja i činjenica da u ovom dijelu Hrvatske nema dovoljno educiranih fizijatara i defektologa kao i novca kojim bi se platio njihov rad.

Tea Martinčić, članica uprave Hypo banke koja je i predala donaciju, rekla je da je donacija moralna obveza svih pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. – S posebnim ponosom Vukovarskim leptirićima uručujemo ovu donaciju znajući da će ona biti dobro iskorištena te kako će djeci pružiti puno veselja i sretnih trenutaka. Nadam se da ćemo svojim djelovanjem potaknuti i druge da daju svoj doprinos i uključe se u ovaj projekt te podupru rad udruge. Ne zato što bi to morali nego zato što bi to željeli – rekla je Martinčić.

>>Veseli Djedovi Božićnjaci za djecu u bolnicama skupljaju hranu

adidas Xmas
PROMO
Ove blagdane kreirajte idealne sportske poklone

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.