Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100 milijuna kuna iz EU fondova

Vukovarski Arheološki park imat će bazen, planetarij, mini zoološki vrt sa životinjama...

Vučedolska golubica
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
03.08.2016.
u 14:00

Prema projekcijama za potrebe izgradnje budućeg znanstveno - istraživačko - zabavnog Arheološkog parka bit će potrebno osigurati preko 100 milijuna kuna

Gradsko vijeće Vukovara u srijedu je dalo suglasnost na prijenos prava građenja s Gradskog muzeja Vukovar na Muzej vučedolske kulture, a prije nekoliko dana i Vlada je krenula u preuzimanje dijela imovine propale građevinske tvrtke "Vučedolska golubica" koja će također biti pripojena Muzeju vučedolske kulture pa se na taj način se stječu preduvjeti za početak realizacije izgradnje Arheološkog parka.

"Na taj se način stječu preduvjeti za početak realizacije izgradnje Arheološkog parka koji će biti dio tog vukovarskog muzeja. Sada je na Muzeju vučedolske kulture da ishodi sve potrebne dozvole, izradi projekt kako bi se krenulo u realizaciju projekta“, rekla je ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ruža Marić koja je bila nositelj projekta revitalizacije i izgradnje Muzeja vučedolske kulture.

Prema projekcijama za potrebe izgradnje budućeg znanstveno - istraživačko - zabavnog Arheološkog parka bit će potrebno osigurati preko 100 milijuna kuna. Plan je da se sredstva za njegovu izgradnju budu osigurana iz fondova EU.

Uz smještajne kapacitete, restoran i parking Arheološki park imati će bazen, planetarij, mini zoološki vrt sa životinjama koje su nekada uzgajali Vučedolci, pristan za brodove i niz drugih sadržaja. 

Muzej vučedolske kulture za javnost je otvoren 30. lipnja 2015.

>> 'Vukovarski vodotoranj oduvijek me fascinirao radi svoje ustrajnosti i tvrdoglavosti da se ne sruši'

Komentara 4

HE
hellen3353
14:22 03.08.2016.

Bravo! Pokazujte djeci da se ne zaboravi nasa golubica i nas Vukovar! Tu se nasa povijest stvarala i cuvala tisucljecima!

AL
alphazulu99
14:35 03.08.2016.

U Vukovaru se zavrsava jedan bazen. Koji ce imati problema sa popunjenoscu, a ovi planiraju graditi jos jedan. Cemu bacanje novca?

SD
sdpesticid
17:23 03.08.2016.

u vukovaru neće imati tko posjećivati muzej izuzev administracije. na radnim mjestima poradite a ne šetnicama i zidovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije