Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavna skupština

Vuk Jeremić strahuje da neće biti izabran u UN zbog Nikolića

\'Serbia\'s Minister of Foreign Affaires Vuk Jeremic answers to journalists\' questions during a news conference at the Cernin\'s Palace in Prague, Czech Republic, on Friday, Nov. 14, 2008. (AP Photo/
Pixsell
25.05.2012.
u 08:28

Hrvatska će svoj glas za predsjednika Glavne skupštine UN-a dati kandidatu iz Litve

BEOGRAD – Ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da je poslije izbora u Srbiji "jako teško predvidjeti kakvu će potporu imati za kandidaturu za predsjednika Glavne skupštine Ujedinjenih naroda", javljaju beogradski mediji.

– Izbor za novog predsjednika Glavne skupštine UN-a bit će težak. Glasovanje je tajno i teško je predvidjeti rezultat. Vrlo je teško procjenjivati, pogotovo u novonastaloj situaciji, koji stupanj potpore Srbija ovog trenutka ima za predvođenje UN-a na razdoblje od godinu dana, ali ja i dalje vjerujem da je to moguće – rekao je Jeremić beogradskim Novostima.

Mjesto predsjedatelja pripada nekoj od zemalja istočne Europe, a svoje kandidature istaknule su Srbija i Litva kojoj će Hrvatska dati svoj glas, kako je najavila ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić. Glasovanje je 8. lipnja.

Komentara 11

EU
eugen
09:14 25.05.2012.

hahaha,a bio bi kao inace izabran? Mali,neka ti te price.. Ako bi ti bio izabran na takvo mjesto onda bi smak svijeta bio blizu. Smijesno sta zamislja mali.

VI
vital
09:28 25.05.2012.

I TO ME ZABOLE

TO
Toni50
08:41 25.05.2012.

Vuk Jeremić strahuje da neće biti izabran u UN zbog Nikolića, zašto strahuje svjestan principa vladanja i funkcioniranja UN-a na najobičnijim ucijenama poslušnika da se sprovodi smo politika od njih propisana .. No atko nije poslušnik za njega se ozakoni donese zabrana leta ili pobuna naroda ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije