Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Vuk Jeremić izbačen iz Demokratske stranke

Odluci o isključenju prethodila je odluka Glavnog odbora stranke da se od bivših ministara zatraži vraćanje zastupničkih mandata. Vuk Jeremić kao i Dušan Petrović, koji je već ranije izbačen iz stranke, to nisu učinili.
15. veljače 2013. u 13:10 4 komentara 6 prikaza
Vuk Jeremić (1)
Foto: REUTERS/Pixsell

Izvršni odbor Demokratske stranke donio je odluku da se Vuk Jeremić isključi iz te političke stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS-a i kršenja Statuta stranke. Na ovaj način samo su se potvrdila višetjedna nagađanja o sudbini ovog nekada visoko rangiranog dužnosnika DS-a, bivšeg ministra vanjskih poslova Vlade Srbije i sadašnjeg predsjednika Skupštine UN-a.

Odluci o isključenju prethodila je odluka Glavnog odbora stranke, nakon što je čelno mjesto preuzeo Dragan Đilas, da se od bivših ministara zatraži vraćanje zastupničkih mandata.

Vuk Jeremić kao i Dušan Petrović, koji je već ranije izbačen iz stranke, to nisu učinili. U priopćenju DS-a izdanom nakon isključenja Jeremića navodi se da je on na prošloj sjednici Izvršnog odbora upoznat s odlukom koju je prethodno donio Glavni odbor kao i da mu je dan rok da se izjasni, ali da on to nije učinio.

– Razmjena mišljenja i argumenta uvijek su dobrodošle, a nakon što tijela stranke donesu odluku, ona je obvezujuća za sve članove stranke, bez iznimke, ističe se u priopćenju DS-a.

Jeremić, koji prethodnih mjeseci svako malo „zabavlja“ građane nekim svojim izjavama i potezima želeći se i na taj način nametnuti srbijanskoj javnosti, najavio je još ranije da ne želi vratiti mandat jer bi to, kako on kaže, bilo u suprotnosti s Ustavom i zakonom koji zastupnika, a ne stranku tretira kao vlasnika mandata. Poslije ove odluke ostaje vidjeti kakva će biti daljnja politička karijera Vuka Jeremića koji je bio jedan od istaknutijih članova DS-a u vrijeme Borisa Tadića. Već su se sada pojavile špekulacije o mogućem osnivanju još jedne demokratske stranke u Srbiji ili pak da se priključi nekoj od postojećih. 

>> Jeremić: 'Maršem na Drinu' poslali smo poruku mira svijetu

Bojanje stana
PROLJETNI RADOVI
Osnovni "šljakerski" pribor za ličenje zidova koji bi svi trebali imati doma
PBZ
#OSTAJEMDOMA
Plaćaj račune i upravljaj svojim financijama online: savjeti za organizaciju bez odlazaka u poslovnicu banke
  • Duncan:

    Kada se radi o Spiridonu Kopiclu iz UN, citirao bih repliku Nikolu Simića iz filma Davitelj protiv davitelja: „Ovaj dečko nije normalan!“

  • -obrisani-:

    hehehehehe bolji me dupe koga su srbi hitilji vum ilji pustilji nuter hehehehehehe

  • Toni50:

    Super intelegentni jedan od naj jačih mozgova na cijelome balkanu pa i RH tko ga zna svjestan je toga ! Prethodnih mjeseci predsjednik skupštine UN-a svako malo "zabavlja" građane nekim svojim izjavama i potezima; I to zato jel je duhovit ... prikaži još! i zabavan. Ne kao ostali zaostali koji nam nude samo rezove i poreze i nula duhovitosti poštenja i karaktera...