Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka

Vuk Jeremić izbačen iz Demokratske stranke

Vuk Jeremić (1)
REUTERS/Pixsell
15.02.2013.
u 13:10

Odluci o isključenju prethodila je odluka Glavnog odbora stranke da se od bivših ministara zatraži vraćanje zastupničkih mandata. Vuk Jeremić kao i Dušan Petrović, koji je već ranije izbačen iz stranke, to nisu učinili.

Izvršni odbor Demokratske stranke donio je odluku da se Vuk Jeremić isključi iz te političke stranke zbog nepoštovanja odluke Glavnog odbora DS-a i kršenja Statuta stranke. Na ovaj način samo su se potvrdila višetjedna nagađanja o sudbini ovog nekada visoko rangiranog dužnosnika DS-a, bivšeg ministra vanjskih poslova Vlade Srbije i sadašnjeg predsjednika Skupštine UN-a.

Odluci o isključenju prethodila je odluka Glavnog odbora stranke, nakon što je čelno mjesto preuzeo Dragan Đilas, da se od bivših ministara zatraži vraćanje zastupničkih mandata.

Vuk Jeremić kao i Dušan Petrović, koji je već ranije izbačen iz stranke, to nisu učinili. U priopćenju DS-a izdanom nakon isključenja Jeremića navodi se da je on na prošloj sjednici Izvršnog odbora upoznat s odlukom koju je prethodno donio Glavni odbor kao i da mu je dan rok da se izjasni, ali da on to nije učinio.

– Razmjena mišljenja i argumenta uvijek su dobrodošle, a nakon što tijela stranke donesu odluku, ona je obvezujuća za sve članove stranke, bez iznimke, ističe se u priopćenju DS-a.

Jeremić, koji prethodnih mjeseci svako malo „zabavlja“ građane nekim svojim izjavama i potezima želeći se i na taj način nametnuti srbijanskoj javnosti, najavio je još ranije da ne želi vratiti mandat jer bi to, kako on kaže, bilo u suprotnosti s Ustavom i zakonom koji zastupnika, a ne stranku tretira kao vlasnika mandata. Poslije ove odluke ostaje vidjeti kakva će biti daljnja politička karijera Vuka Jeremića koji je bio jedan od istaknutijih članova DS-a u vrijeme Borisa Tadića. Već su se sada pojavile špekulacije o mogućem osnivanju još jedne demokratske stranke u Srbiji ili pak da se priključi nekoj od postojećih. 

>> Jeremić: 'Maršem na Drinu' poslali smo poruku mira svijetu

Komentara 4

DU
Duncan
23:58 16.02.2013.

Kada se radi o Spiridonu Kopiclu iz UN, citirao bih repliku Nikolu Simića iz filma Davitelj protiv davitelja: „Ovaj dečko nije normalan!“

OB
-obrisani-
21:33 15.02.2013.

hehehehehe bolji me dupe koga su srbi hitilji vum ilji pustilji nuter hehehehehehe

TO
Toni50
11:59 16.02.2013.

Super intelegentni jedan od naj jačih mozgova na cijelome balkanu pa i RH tko ga zna svjestan je toga ! Prethodnih mjeseci predsjednik skupštine UN-a svako malo "zabavlja" građane nekim svojim izjavama i potezima; I to zato jel je duhovit i zabavan. Ne kao ostali zaostali koji nam nude samo rezove i poreze i nula duhovitosti poštenja i karaktera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije