Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Vučićeva poruka Hrvatima: Ako se ne opametimo loše nam se piše u budućnosti

U BiH su Hrvati napravili iste pogreške kao mi na Kosovu, tvrdi Vučić.
15. siječnja 2019. u 07:20 109 komentara 8252 prikaza
Vučić i Grabar-Kitarović
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink poručio je Hrvatskoj i BiH da trebamo više surađivati, da ne ponavljamo iste greške iz prošlosti, jer ćemo svi gubiti u budućnosti.

Srbija Vučić najavio doživotnu zatvorsku kaznu za najteža kaznena djela

- I jedni i drugi smo mnogo pogrešaka u prošlosti napravili i ako se ne opametimo gubit ćemo i u budućnosti. U međusobnim sukobima ništa ne dobivamo i zato je dobro da počnemo surađivati i razgovarati na ozbiljan način - poručio je Vučić, prenosi Blic.

On je rekao i da su Hrvati napravili neke pogreške u Bosni i Hercegovini, kao i Srbi na Kosovu, zbog čega su danas u mnogim mjestima postali manjina, a negdje gotovo da ih i nema.

Video - Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučić na Velikoj skupštini SNV-a

- Ovo niste do sada čuli iz mojih usta. Hrvati su mislili - ne trebamo uzimati svoje entitete, jer čitava je Bosna naša...to je koncept Crvene Herceg Bosne, odnosno Hrvatske. I, imali su i u vrijeme NDH cijelu Bosnu i računali da je to njihov vjekovni teritorij. Ostali su sada bez Vareša, počeli gubiti općine u centralnoj Bosni i svuda su Bošnjaci postali dominantna snaga - dodao je Vučić.

Kaže da su Hrvati postali manjina i u Busovači i u Travniku, gdje ih gotovo nema, kao i da su u Bugojnu sada manjina.

Aleksandar Vučić i Vladimir Putin VOŽD DOČEKUJE CARA Vučić 'privodi' 70.000 Srba da pozdrave Putina, zadnji adut za Kosovo

Svako mjesto za mjestom "gube", rekao je Vučić i naveo da su se Srbima iste stvari događale na Kosovu.

- Nismo ni mi izvukli pouku iz toga, niti oni - naglasio je Vučić.

Rekao je da sa Hrvatima, s kojima se oko Oluje nikada Srbi neće usuglasiti, moraju razgovarati o budućnosti.

Istaknuo je i da mu je teško govoriti o odnosima s Hrvatskom, jer uvijek sputava svoje emocije zbog obiteljskih i osobnih razloga i da se uvijek pita da li je o tome govorio na najbolji način, zbog onoga šta su Hrvati radili članovima njegove obitelji.

Izvanredni izbori u Srbiji 'Vučić je izgubio Kosovo pa opet raspisuje izbore. Oporba će ih bojkotirati'

Dodaje da, ipak, mora sve sagledati iz racionalnog kuta.

- A to što nas oni napadaju objašnjava i činjenicom da su Hrvati, kao i mi, sportska, natjecateljska nacija. Završili su ulaz u EU i NATO i sad moraju nešto drugo izmisliti - naveo je Vučić.

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • stefj:

    A s kime će se Srbija uspoređivati, s Albanijom? Normalno je da gledaju prema nama, ipak smo mi ostvarili neke ciljeve od kojih su oni još daleko... No, s jedne strane mora se Vučiću odati priznanje za gospodarski moment, on ... prikaži još! stvarno dovodi investitore na lopate. Od investicija u turizam, do investicija u proizvodnju. Ako gledamo Hrvatsku koja je kao otok gubavaca za investicije, to izgleda nevjerojatno... Čak je i najveća turistička investicija u Europi baš u Srbiji. A imaju investicije u proizvodnju koje mi možemo samo sanjati, npr. u autoindustriju... Isto je interesantno kako kod njih prolaze uredbe i zakoni, sindikata kao da nema. Da li možete zamisliti da se kod nas uvede dodatni porez državnim i javnim službenicima kao porez radi sigurnosti posla? Ako to usporedimo s Hrvatskom, mi smo svi dobili 2% veći porez da bi se isplatila plaća uhljebima... Tako da svaka stvar ima dvije strane, s jedne strane Vučić zabavlja narod Hrvatima i Albancima, s druge strane dovlači milijarde investicija. I niti jednom investitoru ne smeta Vučićeva retorika...

  • Toni70:

    Bosnu i računali da je to njihov vjekovni teritorij. Ostali su sada bez Vareša, počeli gubiti općine u centralnoj Bosni i svuda su Bošnjaci postali dominantna snaga - dodao je Vučić. A da nije bilo generala Mladića i od "svjieta ... prikaži još!a organizirane i dozvoljene Srebrenice" sada bi situacija bila još 90% lošija za nas Hrvate to znaju svi smo ćute i prave se mutavi !!! Kada je čovjek u pravu pravu je pa makar on bio tko god i koje god nacionalnosti . Vučićeva poruka Hrvatima: Ako se ne opametimo loše nam se piše u budućnosti. To je 100% prava pretpostavka . MI kupujemo F16 za koga okolo sve NATO samo Srbija nam ostaje za polete sa F16 prema njima . Oni znaju da moraju kupiti ss 400 ili 500 i svi radimo ko konji više da to financiramo . . Do sada samo 2 mjeseca za vojsku godišnje i do smrti = mirovine radili kupnjom toga novoga Oružja za bombanje drugih država zan se vidi se .iz NATO " operacija , ili kampanje ... Isto sranje .... . To je oružje za naše unuke da se oni bolje jače obračunaju sa susjedom Srbinom . A što drugo . Svako tko misli da zna da je to riješenje može se uvjeriti u povjesti da je to zlo a za modernog ćovjeka programirana totalna katastrofa ... Kako reče Putin isto velika istina . Ako nas napadnu mi u nebo ( Papa je sam ukinio pakao ! ) Ostali če još gore proći . Jer to neće biti jedan Černobil nego 130.00 -200.000 što malih a što velikh Černobila samo mala stoka sitnog zuba nema pojma i to je dobro živi bez brige i proizvodi puškice.

  • hegedus:

    Sad kad Kinezi rade Pelješki most nek još malo zasuču rukave i naprave Kineski zid prema Srbiji. Pa nek onda pišu grafite po njemu s ovakvim blesavim porukama.