Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija

Premijerka Srbije Brnabić: Osuđujem Šešeljevo ponašanje!

18.04.2018.
u 16:45

Srbija treba nuditi rješenja za sve izazove koje imamo, umjesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo.

Predsjednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, oštro je danas osudila ponašanje Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije.

– Želim ovim putem nedvosmisleno, direktno i najoštrije osuditi ponašanje Vojislava Šešelјa u Skupštini Srbije. Pokušaj deranja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vrijeđanje članova službenih delegacija koji se nalaze u prijatelјskoj posjeti našoj zemlјi nije ponašanje koje predstavlјa Srbiju. Kao predsjednica Vlade Srbije apeliram na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa cilјevima koje smo kao društvo postavili – da idemo naprijed i budemo primjer zemlјe koja, kroz suradnju sa svima, osnažuje svoje društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regiji i Europi.

Srbija treba nuditi rješenja za sve izazove koje imamo, umjesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo.

Nedavnom posjetom predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, Hrvatskoj i sastankom sa predsjednicom Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović, odnosi dvije zemlјe dobili su novu dinamiku.

Izjave svih naših dužnosnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usljedili dodatno su potvrdili opredjelјenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusjedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj suradnji i postizanju stabilnosti u cijeloj regiji.

Ovakvo ponašanje ne predstavlјa vrijednosti Vlade Srbije i većine naših građana. Srbija je iskreno i duboko posvećena suradnji, razumijevanju i dijalogu. Ovo su vrijednosti Srbije koja je okrenuta bolјoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ove regije, stoji u prioćenju predsjednice Vlade Srbije, Ane Brnabić.

I predsjednica srbijanskog parlamenta Maja Gojković najoštrije je osudila današnji incident  i ponašanje Vojislava Šešelja.

Poručila je kako osuđuje "brutalni pokušaj ugrožavanja dostojanstva Narodne skupštine Srbije i  izaslanstva Sabora Republike Hrvatske od narodnog poslanika Vojislava Šešelja", nazivajući incident "nedopustivim".

"Iskazano nepoštovanje prema državnim simbolima Republike Hrvatske, čija se izaslanstvo na čelu s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem nalazi u prvom povijesnom posjetu Srbiji, nedopustivo je i predstavlja uvredu i za srpski narod koji se diči tradicijom gostoprimstva", istaknuto je u priopćenju iz ureda predsjednice srbijanskog parlamenta.

U priopćenju se navodi kako "incidenti i provokacije te vrste, bilo da se događaju u Beogradu ili u Zagrebu, kao što je bio slučaj prilikom nedavnog posjeta predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića", ne mogu i neće dovesti u pitanje "čvrstu riješenost Republike Srbije da gradi i unapređuje dobrosusjedske odnose s Republikom Hrvatskom, zarad budućnosti naših građana, mira i stabilnosti u regiji". (Hina)

 

Komentara 32

DU
Deleted user
17:47 18.04.2018.

A tvoj sef europski Vucic jos suti?

Avatar argus100
argus100
17:39 18.04.2018.

Vidi ti nje/njega, kako je puna/pun uvidjavnosti. Sve nekako mi se čini, polako se približava sezona GO, treba doći na Krk.

IV
IvekIvek
17:50 18.04.2018.

Jučer je taj isti četnik prijetio nastavkom protjerivanja hrvata. Nije se čulo nikoga od srpskih političara. Znači da misle ono što šešelj govori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije